Norske FN-soldater på post i Camp Bifrost i Bamako, Mali, den 31. mai 2019. De er del av den norske kontigenten som deltar i FNs fredsbevarende operasjon i Mali, MINUSMA. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen bekrefter at Norge har fått en forespørsel fra Frankrike om å delta i en flernasjonal styrke i Mali.

– Norge har sammen med flere andre europeiske land mottatt en forespørsel fra franske og maliske myndigheter om å bidra til en ny flernasjonal styrke i Mali som heter Takuba, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til Aftenposten.

Forespørselen kommer som et resultat av at ytterliggående islamistgrupper er på frammarsj i Afrika, og spesielt i Sahel-beltet der Mali ligger.

– Styrken skal drive med kapasitetsbygging og styrke den maliske hærens evne til å håndtere den økende terrortrusselen i området. Takuba er knyttet til den franske Barkhane-operasjonen i Sahel-regionen, sier Bakke-Jensen.

– Hvordan Norge skal respondere på denne forespørselen, er til vurdering, sier han.

Han opplyser samtidig at Stortinget vil bli konsultert på vanlig måte.

(©NTB)

 
 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂