REUTERS/Benoit Tessier

 

Franske styrker har satt 30 jihadister ut av spill i en aksjon i et område på grensa mellom Burkina Faso og Niger, opplyser en talsmann for den franske hæren.

Oberst Frederic Barbry sier at en væpnet drone, et jagerfly og to helikoptre har «nøytralisert rundt 20 terrorister» i to angrep som også ødela flere kjøretøy.

Angrepene fant sted torsdag og fredag i området Liptako-Gourma, som grenser til Malis to naboland i sørøst.

Han legger til at ytterligere ti jihadister ble drept i to sammenstøt med franske soldater fra Barkhane-styrken tidligere denne uka.

Norge og flere andre europeiske land er av Frankrike bedt om å sende soldater til Takuba-styrken som opererer i regionen. Takuba er knyttet til den franske Barkhane-operasjonen i Sahel-regionen.

Frankrike har 4.500 soldater utplassert i Mali, Burkina Faso, Niger, Mauritania og Tsjad. Barkhane-styrken skal gi støtte til de dårlig utrustede lokale hærene, som i 2017 gikk sammen i en antijihadistisk militærstyrke.

Norge har allerede et militært nærvær i Mali gjennom FN-operasjonen Minusma, som har pågått siden 2013.

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.