Christian Tybring-Gjedde (FrP) var på offensiven da han stilte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen spørsmål om et nytt oppdrag i Mali under Stortingets muntlige spørretime onsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

FrPs Christian Tybring-Gjedde grep første mulighet til å stille forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) til veggs i Stortinget og krevde svar om Mali.

Onsdag fikk Fremskrittspartiet som nest største opposisjonsparti stille andre hovedspørsmål i spørretimen. Forsvarspolitisk talsmann Christian Tybring-Gjedde krevde svar om Frankrikes og Malis forespørsel om hjelp til å bekjempe islamistiske opprørere i det vestafrikanske landet.

Han ba Bakke-Jensen redegjøre for både strategi, konfliktlinjer og utfordringer om logistikk, språk og kultur, og krevde et kostnadsanslag og en exitstrategi.

– Representanten vil få svar på denne lange rekken med spørsmål når vi har bestemt oss for hva vi skal gjøre, og når vi har mer kunnskap, svarte Bakke-Jensen, som opplyste at han er i kontakt med mange land om hvordan en slik flernasjonal operasjon skal settes sammen.

Tybring-Gjedde kalte forsvarsministerens manglende svar på spørsmålene for «lite konstruktivt».

– Det kan da ikke være så vanskelig å ta stilling til dette, når ingen av partiene på Stortinget mener dette er en god idé. Det er faktisk Stortinget som bestemmer, sa Tybring-Gjedde.

– Da jeg kom til Stortinget første gang, fikk jeg elementær innføring i ansvarsområdene og akkurat dette – planlegging og å gjøre disse vurderingene – er altså et ansvar som ligger til regjeringen. Så skal vi debattere og informere Stortinget, svarte Bakke-Jensen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.