Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H). Foto: Terje Pedersen / NTB.

Tre stortingsrepresentanter vil ha svar fra forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) på vurderingene som er gjort i forbindelse med salget av Bergen Engines.

En av de viktigste kundene til selskapet, som spesialiserer seg på skipsmotorer, har vært det norske Sjøforsvaret, skriver E24.

Det russisk-kontrollerte selskapet TMH International har betalt 1,6 milliarder kroner for å ta over motorfabrikken på Hordvikneset.

Christian Tybring-Gjedde (FrP), Jette Christensen (Ap) og Emilie Enger Mehl (Sp) sitter alle i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget og vil ha svar fra Bakke-Jensen.

Sistnevnte viser til at Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og E-tjenesten for to uker siden la fram sine trusselvurderinger for 2021, hvor nettopp utenlandske oppkjøp av strategisk infrastruktur ble pekt på som en trussel.

– Strategiske investeringer og oppkjøp kan utgjøre en stor nasjonal sikkerhetsrisiko, uavhengig av om de er omfattet av sikkerhetsloven, skriver Mehl i et skriftlig spørsmål til Bakke-Jensen.

Forsvarsdepartementet har så langt bare sagt at de er kjent med eierskiftet og følger opp vurderinger som gjøres i forsvarssektoren.

Document har tidligere omtalt denne saken her.

Kjøp Halvor Foslis bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.