Folketingskandidat Jeppe Juhl er anholdt og siktet for å dele videoen av drapet på en av jentene som ble drept i Marokko. Han avviser alle anklager.

Juhl er toppkandidat for Nye Borgerlige i København ved valget om mindre enn fire uker. Tirsdag morgen ble han anholdt av politiet i København, som ransaket hans hjem og beslagla PC-en hans.

– Jeg kan bekræfte, at jeg i morges klokken 07.15 blev anholdt, indbragt til afhøring på Station Bellahøj og sigtet, sier Jeppe Juhl til Berlingske.

Juhl opplyser at han er siktet etter dansk straffelovs § 264 d for å ha delt drapsvideoen fra Marokko. Videoen viser en jente som hlir halshugget. Juhl skal ha delt videoen som ansvarlig for nettstedet Newspeek. Han nekter straffskyld.

– Jeg har ikke været ansvarlig for Newspeek i to år. Og jeg har aldrig set den video og kunne aldrig nogensinde drømme om at dele den,« siger Jeppe Juhl.

Der må «ligge et politisk motiv bag,» mener Jeppe Juhl:

– Der skal åbenbart slås ned på islam-kritikere inden valget.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂