Steen Raaschou ønsker ikke å bli gjenkjent, derfor eksisterer det ikke ferske bilder av ham på nett. Dette er hans profilbilde fra Twitter.

Steen Raaschou som driver bloggen snaphanen.dk, ble vekket klokken 6.30 av seks politibetjenter som la ham i jern og beslagla alle PC-ene hans.

Han ble satt i en celle på Brønshøj politistasjon hvor han ble fratatt belte og skolisser. Det ble tatt bilder, DNA og fingeravtrykk.

Enda en arrestasjon: Hedegaard: Politiet har arrestert og ransaket hjemmet til dansk politiker – «politistatsmetoder»

Bakgrunnen skal være at Steen har delt en link til videoen av jentene som ble slaktet av IS i Marokko. Steen skrev at de som ville kunne se den. Om det var en video i andre enden sjekket han ikke, skriver han idag.

Dette skal altså være straffbart i dagens Danmark.

Document.no sjekket også om videoen lå ute, etter at politiet hadde forsøkt å få den fjernet. Det var ikke vanskelig å finne den. Hvis man legger inn en lenke skal det altså kunne resultere i at man blir dratt ut av sengen ved daggry og kjørt bort i håndjern.

Steen beskriver selv hva som skjedde:

Anholdt og out of office

Klokken 6.30 i morges blev jeg vækket af seks politibetjente. Da det gik op for mit søvndrukne hoved, hvad der foregik, var min første tanke, for jeg var mig ikke bevidst at have gjort noget kriminelt: »Nogen måtte have bagtalt Josef K., thi uden at han vidste af at have gjort noget ondt, blev han en morgen arresteret.«

Jeg blev foreholdt en sigtelse på nogenlunde det samme, som Jaleh Tavakoli siges at have gjort. Jeg skal have linket til noget, der linkede videre, der linkede videre til den omtalte halshugningsvideo fra december. Det er fire en halv måned siden, så lige præcis hvor mange viderelinks der var, og om der overhovedet findes en video i enden af linkkæden, var jeg ikke klar over på stående fod. At “dele noget” er blevet en tricky, juridisk definition.

Jeg blev iført håndjern og kørt til den betonslum, man kalder Bellahøj Politistation og låst inde i en celle uden bælte og snørebånd. Jeg fik taget DNA, foto og fingeraftryk og låst inde igen. Så blev jeg afhørt og skrev under på dokumentet. Alle betjente opførte sig korrekt og professionelt, og jeg forsøgte at gøre det samme.

Af interesse for Snaphanen og læsere, er at politiet har beslaglagt alle computere, harddiske og SD kort i nogle måneder. Dette skrives på en lånt Chromebook. Jeg har en aftale med Steve Bannon og venner i Oslo i weekenden, og vil bestræbe mig for at få lagt noget på, men ellers kan jeg ikke sige noget om udgivelsestakten den nærmeste fremtid. Jeg må improvisere mig frem. Keep in touch!

Noen ønsker å markere noe. Disse «noen» er neppe politifolk, men statsadvokater, som kanskje sørger for å ha politisk ryggdekning? Det vet man ikke. Men det vi vet er at Jaleh Tavakoli fikk brev fra socialstyrelsen som sa at hun kunne bli fratatt omsorgen for et barn familien har hatt ansvar for siden fødselen, fordi hun hadde delt Marokko-videoen.

Socialstyrelsenn gikk senere tilbake på vedtaket.

Begge indikerer at noen holder på å miste hodet.

Hva kan det skyldtes? Stikkord: Notre Dame, Nørrebro, Sri Lanka og Rasmus Paludan. Det tar fyr i hodene til de styrende og de reagerer bare.

Det er dypt bekymringsfullt.

Det er samme tendens man ser i USA når det gjelder utestengningen av konservative stemmer fra nettet.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂