Lars Kragh Andersen er tidligere politibetjent og kjent blogger og frihetsaktivist i Danmark. Han publiserte for noen måneder siden personnummeret til statsminister Mette Frederiksen, som et svar på myndighetenes frihetskrenkelser under pandemien.

Myndighetene hadde ikke sans for stuntet og fredag morgen ble Andersen hentet av sine tidligere kolleger.

Fredag morgen mellem klokken seks og syv trængte politiet ind i Lars Andersens lejlighed. Politifolkene slog døren til lejligheden ind og gik ind i lejligheden med trukne våben.

Lars Kragh Andersen bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag eftermiddag.

Han er sigtet for 10 forhold, der omhandler straffelovens § 119 a, fordi han angiveligt har offentliggjort Mette Frederiksen og andre ministres personnumre.

Personnumrene blev offentliggjort på internettet for flere måneder siden.

Dette er nok et eksempel på at ytringsfriheten i Danmark er på full retur og at myndighetene ikke kvier seg for å bruke politi og domstoler mot ytringer.

Det er bare bloggere på høyre fløy som havner i problemer: Steen Raaschou (Snaphanen.dk), Jeppe Juhl (Nye Borgerlige), Jaleh Tavakoli (ex-Enhedslisten), Kim Møller (Uriasposten.net) og Uwe Max Jensen har alle havnet i problemer fordi de dekker jihadistvold.

Noe skjer i Danmark. I mens sitter salafister i studio i Danmarks Radio og forteller om islam og ramadan.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.