Nytt

Hun skrev et blog-indlæg i protest mod 266b, nu er hun selv dømt efter paragraffen.

Blogger og billedkunstner Firoozeh Bazrafkan er blevet kendt skyldig i overtrædelse af §266b – den såkaldte racismeparagraf.

I forbindelse med kendelsen har hun fået en bøde på 8000 kroner.

Tilbage i januar 2012 blev billedkunstneren Firoozeh Bazrafkan afhørt af Aarhus Politi i forbindelse med en mulig overtrædelse af racismeparagraffen.

Baggrunden for afhøringen var et blogindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside, hvor Firoozeh Bazrafkan 6. december 2011 blandt andet skrev følgende:

“…jeg er meget overbevist om, at muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel. Dette skyldes efter min mening som dansk-iraner, at der er tale om en defekt, menneskefjendsk kultur – hvis det overhovedet er kultur? Men man kan sige, jeg mener, at der er tale om en defekt menneskefjendsk religion, hvis lærebog Koranen om muligt er endnu mere umoralsk, forkastelig og vanvittig end de andre 2 verdensreligioners manualer tilsammen.”

Krænket retsfølelse

Jurister hos Aarhus Politi har nu vurderet sagen, og Firoozeh Bazrafkan er blevet kendt skyldig i overtrædelse af §266b og er desuden blevet idømt en bøde på 8000 kroner, der skal betales inden 20 dage.

Firoozeh Bazrafkan har imidlertid besluttet at anke dommen.

«Jeg ringer til politiet i morgen og siger, at jeg vil anke afgørelsen,» siger Firoozeh Bazrafkan til Sappho og uddyber:

«Jeg står ved det, jeg har skrevet, og jeg trækker ikke nogen udtalelser tilbage. Jeg står 100 procent bag min udtalelse. I Iran findes der en lov, som hedder paragraf 220, der giver fædre og bedstefædre lov til at begå vold og mord på deres børn og børnebørn, uden at de bliver straffet for mord. Jeg har et problem med lovgivningen i Danmark, som vil begrænse ytringsfriheden, så vi ikke kan tale frit om de problemer, som vi har med islamisk lovgivning i blandt andet Iran.»

Firoozeh Bazrafkan blev i 2010 truet på livet af en irakisk mand, der bor på Sjælland. Manden, der truede Firoozeh Bazrafkan med voldtægt og drab, blev trods politianmeldelse ikke dømt for sine trusler mod kunstneren.

Det krænker Firoozeh Bazrafkans retsfølelse.

«Jeg synes, at det er forkasteligt, at en irakisk mand, der skriver til mig på Facebook, at han vil voldtage mig og skære mig i stykker og fodre hundene med mit kød, kan gå frit rundt uden at få en dom, mens jeg får en dom for at sætte problemer til debat. Det er latterligt, og det krænker min retsfølelse. Jeg er simpelthen så rasende,» siger Firoozeh Bazrafkan.

Tidligere politibetjent blev også dømt

Firoozeh Bazrafkans ordvalg i det blogindlæg, hun nu er blevet dømt for at have publiceret på Jyllands-Postens hjemmeside, er i øvrigt en parafrase over en udtalelse af den daværende politibetjent Lars Kragh Andersen på hjemmesiden 180grader, hvor Kragh Andersen skrev:

“…jeg er overbevist om, at muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel. Dette skyldes efter min mening en defekt menneskefjendsk kultur, der bygger på en defekt menneskefjendsk religion, hvis lærebog Koranen om muligt er endnu mere umoralsk, forkastelig og vanvittig end de andre 2 verdensreligioners manualer tilsammen.”

For ovenstående udtalelse, der var en principiel kommentar til en racismedom over folketingspolitikeren Jesper Langballe (DF), blev Lars Kragh Andersen dømt for overtrædelse af racismeparagraffen og fik en bøde på 5.000 kr.

I december 2011 var sagen for retten i Københavns Byret, hvor Lars Kragh Andersen blev dømt for overtrædelse af racismeparagraffen og straffet med en bøde på 10.000 kroner.

Hvorfor der er forskellige bødetakster i Lars Kragh Andersens, Jesper Langballes og Firoozeh Bazrafkans sager vides ikke.

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Støt Firoozeh Bazrafkan ved at indbetale et beløb på Trykkefrihedsselskabets konto (4782 1032801) mærket «Feo».
IBAN: DK 9430000001032801