Feature

fb (2)

Den aarhusianske billedkunstner og blogger Firoozeh Bazrafkan skal møde i retten i forbindelse med en sag om overtrædelse af straffelovens paragraf 266b, den såkaldte racismeparagraf.

I december 2011 skrev kunstneren Firoozeh Bazrafkan et indlæg på sin blog hos Jyllands-Posten. Indlægget blev politianmeldt for overtrædelse af racismeparagraffen, og i oktober i år fik kunstneren tilsendt en bøde på 8000 kroner fra Østjyllands Politi, da politiets jurister vurderede, at blogindlægget var en overtrædelse af 266b. Firoozeh Bazrafkan nægtede at betale bøden, og hun er nu blevet indkaldt til retten i Aarhus, hvor hun skal møde op 13. december 2012 klokken 9.

“Jeg opfatter retssagen som et politisk kunststunt og inviterer folk til fernisering i retten, hvor de kan komme og se den performance/happening, der bliver opført i retten,” siger Firoozeh Bazrafkan til Denfri og opfordrer sine støtter til at møde op i retten i Aarhus 13. december.

Ytringsfrihedsorganisationen Trykkefrihedsselskabet, hvor Bazrafkan tidligere har været medlem af bestyrelsen, har samlet 30.000 kroner ind til kunstnerens retssag.

Portræt af Firoozeh Bazrafkan her

Uwe Max Jensen
første gang i denfri.dk