Nytt

De tre mennene som var tiltalt for å ha planlagt å drepe Lars Vilks på en kunstutstilling i Göteborg, er frifunnet. De tre ble kun dømt for å ha båret kniv på offentlig sted, etter den såkalte knivloven. Men ikke drapsplaner.

Lars Vilks er noe forbauset over at dommeren kjøper at tre menn innrømmer at de ville gå på vernissage for å diskutere med Lars Vilks, og så tar med kniv.

Tre mænd, der var tiltalt for at ville myrde kunstneren Lars Vilks, er ved Göteborgs tingsrätt blevet frifundet. Derimod blev de tre tiltalte kendt skyldige i overtrædelse af knivloven og idømt dagbøder.

Anklageren i sagen havde krævet tre års fængsel. Men de tre mænd, der siden december har været på fri fod og afventet domsafsigelsen, blev alene fundet skyldige i overtrædelse af knivloven, og på den baggrund blev Salar Mahmood, Abdi Aziz Mahmud og Malik Mohamud dømt til at betale 50 dagbøder a 50 svenske kroner.

Ifølge anklagen skulle de tre mænd have planlagt at myrde Lars Vilks, der i 2007 tegnede religionsstifteren Muhammed som en rundkørselhund, ved en fernisering 11. september 2011 i kunsthallen Röda Sten i Göteborg. Det fandt retten ikke bevist. I retten forklarede de frifundne, at de ville deltage i ferniseringen og benytte lejligheden til at diskutere med Lars Vilks.

Denfri har indhentet en kommentar fra Lars Vilks.

“Udfaldet af retssagen var ventet. Det stod klart, at det ville ende sådan her. Alt er indicier, og der er intet afgørende bevis i sagen. Det står i domsafsigelsen, at de var ude efter at opsøge mig til ferniseringen på Röda Sten, men det kan ikke bevises med hvilket formål. Men det er sært, at de har en kniv med, når de vil diskutere. Der er mange sammentræf og indicier, der gør, at man bliver mistænksom. Jeg tror, at et grundigere forhør af de tre og en bedre anklager havde kastet mere lys over sagen og eventuelt medført, at de var blevet dømt for mordplaner,” siger Lars Vilks til Denfri.

Det er endnu ikke afgjort om, sagen ankes.

Frifundet for drabsplaner
mod Vilks