Nytt

De svenske myndigheder har mørkelagt sagen fra Göteborg, hvor tre personer er fængslet for at forberede et mord. Hvem, der var mål for drabsplanerne, vides derfor ikke med sikkerhed, men meget tyder på, at det var kunstneren Lars Vilks.

Der har været mange spekulationer i forlængelse af anholdelserne af fire mænd lørdag aften i Göteborg. De fire blev fængslet på en mistanke om, at de var i gang med at forberede et terrorangreb. Siden har retten forlænget tre af mændenes fængslinger på en mistanke om, at de forberedte et mord.

Hvem, der var målet for drabsplanerne, har der også været spekuleret meget i. Et bud var, at det kunne være den svenske kunstner Lars Vilks, fordi han på sin blog Vilks.net havde skrevet en artikel, der kunne giver det indtryk, at han ville deltage i en fernisering i Göteborg.

Denne teori synes nu forstærket af oplysningerne, som den lokale avis GP er kommet i besiddelse af. GP skriver om målet for drabsplanerne:

«Enligt uppgift till GP rör det sig om en man, som står under Säpos beskydd.» (http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.722625-lars-vilks-kan-ha-varit-malet)

Lars Vilks er en af meget få personer i Sverige, der beskyttes af Säpo og sandsynligvis den eneste, der kan kobles til begivenhederne i Göteborg.