Nytt

Det var kunstneren Lars Vilks, der mål for de drabsplaner, som tre mænd i Göteborg sidder varetægtsfængslet for at have andel i. Kunstneren skulle dræbes med en lommekniv.

Den svenske avis Metro har fået adgang til hemmeligstemplet materiale i forbindelsen med sagen, hvor tre mænd sidder varetægtsfængslet i Göteborg for at planlægge et drab (http://www.metro.se/nyheter/mannen-var-ute-efter-lars-vilks/EVHkiu!sE0spm7yjNWk/). Ifølge anklageren i sagen var Lars Vilks målet for drabsplanerne, og kunstneren skulle angiveligt dræbes med en lommekniv.

Materialet består ifølge Metro af en lommekniv, nedskrevne iagttagelser fra kunsthallen Röda Sten og et program fra kunsthallen med notater.

Lars Vilks skulle have deltaget i en fernisering i kunsthallen Röda Sten den 11. september. Lørdag 10. september anholdt det svenske antiterrorkorps fire mænd. De tre har siden fået forlænget deres fængslinger i retten og er nu sigtet for anstiftelse til mord.