Nytt

Den tidligere politibetjenten Lars Kragh Andersen ville teste dansk ytringsfrihet og valgte å gå fra jobben fremfor å tilbakekalle sine ord. For det ble han fredag dømt for rasisme og en bot på 10.000 kroner.

Den 31-årige Lars Kragh Andersen havde ikke lyst til at møde op i Københavns Byret for at stå ved sine synspunkter. Derfor er der tale om en såkaldt udeblivelsesdom, hvor dommeren afgjorde skyld og straf, selv om hovedpersonen ikke var til stede.

På hjemmesiden 180grader skrev manden, at han var overbevist om, at muslimske mænd i «meget stort omfang» mishandler og dræber deres døtre.

Har selv sagt op
Det var i kølvandet på dommen over blandt andet folketingsmedlem Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti, at den 31-årige følte trang til at ytre sig på nettet.
Lars Kragh Andersen gjorde en kontroversiel figur, da han som politimand satte spørgsmålstegn ved indsatsen mod hashsalget og i øvrigt ihærdigt har afvist at betale licens, fordi han følte, at det krænkede hans frihed.
Han har siden valgt at sige jobbet som betjent op.

TV2.dk

Kragh Andersen sa:

«jeg er overbevist om, at muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel. Dette skyldes efter min mening en defekt menneskefjendsk kultur, der bygger på en defekt menneskefjendsk religion, hvis lærebog Koranen om muligt er endnu mere umoralsk, forkastelig og vanvittig end de andre 2 verdensreligioners manualer tilsammen?»

Andersen reagerte på at leder av Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard ble dømt for noen tilsvarende uttalelser i en julevideo som han ikke visste skulle publiseres. Folketingsmedlem Jesper Langballe demonstererte mot rettsforfølgelsen ved å si det samme, og Kragh Andersen har fulgt opp.