Til å ha vært et land som ble viden kjent for å ha forsvart muhammed-tegningene, har Danmark endret seg i den grad at politiet i morgentimene slo til mot den kjente bloggen Snaphanen.dk og kandidat for Nye Borgerlige i København, journalisten Jeppe Juhl.

Det er en utvikling som kan få noen og enhver til å miste munn og mæle.

De to er siktet for å ha delt videoen som viste drapet på enten Louise Jespersen Vesterager eller Maren Ueland. Juhl sier han aldri har sett den og «snaphanen», Steen Raaschou, sier han delte en lenke for de som ville se, uten å sjekke om lenken faktisk førte til videoen.

I nordisk sammenheng er det usedvanlig å få seks politibetjenter på døra kl 6.30 for et flere måneder gammelt forhold som kunne vært ordnet på en mykere måte.

Nettopp måten og tidspunktet tyder på at «noen» ønsket å sende et signal.

Saken om den delte videoen ble nemlig offentlig første uke av mars. Da het det at 14 var blitt anmeldt for deling av dem. Blant dem var den dansk-iranske bloggeren i Jyllands-Posten, Jaleh Tavakoli. Hun var anmeldt av Louisa Jespersen Vesteragers foreldre.

Truet med å ta barnet

Men det det stoppet ikke der. Det danske barnevernet varslet Tavakoli og mannen om at de risikerte å miste omsorgen for pleiedatteren deres fordi de hadde vist dårlig dømmekraft.

At barnevernet går til et så drastisk skritt – barnet har bodd hos dem i hele oppveksten – vakte oppsikt. Selv et medlem av regjeringen, Mai Mercado, skrev på Facebook at hun ikke trodde sine egne øyne.

Saken ble frafalt, men etterlot likevel en bitter smak: Hva går det av myndighetene?

Så går drøye to måneder og politiet drar to journalister ut av sengene og beslaglegger datautstyret deres.

Dette er en tendens vi har sett i andre land det er naturlig sammenligne med. Da en muslim skar hodet av eks-kona på en t-baneperrong i Hamburg, kom politiet på døra til innvandreren som hadde filmet hendelsen og beslagla materialet.

Fellesnevneren synes å være å lukke kjeften på islam-kritikere.

Motsatt blir jihadister som går amok erklært utilregnelige før blodet er størknet.

Slår til dagen etter valgkampstart 

Like etter at det var blitt kjent at Rasmus Paludan og Stram Kurs hadde sikret seg de nødvendige 20.100 velgererklæringer, varslet Facebook at han var blitt kastet ut derfra og fra Instagram. Paludan er et sosialt medie-fenomen.

Tirsdag begynte valgkampen i Danmark. Det var to partilederdebatter, og Rasmus Paludan fikk mye oppmerksomhet i begge.

Dagen etter slår politiet til. Hvis politiet ønsket å gi islamkritikerne maksimal oppmerksomhet kunne de ikke funnet på noe bedre.

Men det ser ikke ut til at mainstream oppfatter det på denne måten. De later til å tro at islamkritikk er noe som kan stoppes.

Big Tech går foran

Det skumle er at Big Tech går foran i kampen.

På fjorten dager er Laura Loomer, Paul Joseph Watson, Alex Jones, og Milo Yiannopoulos kastet ut av Facebook og Instagram. Tommy Robinson får kun lov å legge ut videoer merket med en advarsel på youtube.com.

I tillegg arbeider betalingstjenester på å stenge disse samfunnsdebattantenes inntektskilder: Paypal har stengt kontoer. Robert Spencer har fått beskjed om at han ikke får bruke Mastercard. Aktivister forsøker å presse Mastercard til å anerkjenne et menneskerettsråd som skal få bestemme hvem som skal få bruke tjenesten.

Man kan bare tenke seg hvordan ytringsfriheten blir for høyresiden hvis denne trenden får fortsette.

Mediene som har gitt stor plass til å diskutere om Steve Bannon overhodet bør få slippe til, – hvor mye har de skrevet om sensuren som nå rammer høyresiden stadig hardere?

Tilbake til utgangspunktet: Landet som ble berømt for å ha stått opp mot ytringsfriheten er idag blitt en håndhever av meningskontroll. Det gir en pekepinn om hvor Europa er på vei.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂