– En påminnelse om at vi må jobbe knallhardt fram mot niende september med våre kommunalpolitiske saker, enten det er en varm og verdig eldreomsorg eller nei til eiendomsskatt, sier Fremskrittspartiets andre nestleder Terje Søviknes. Foto Lise Åserud / NTB scanpix

Frp faller for tredje måned på rad i Norstats kommunevalgmåling, og har ligget under 10 prosent på samtlige målinger Norstat har gjort på oppdrag for NRK og Aftenposten i år.

KrF går mest tilbake av regjeringspartiene med 1,6 prosentpoeng, mens Fremskrittspartiet går tilbake 0,7 prosentpoeng til 7,7 prosent.

– Det er klart det er en viss slitasje ved å sitte i regjering og vi har alltid hatt utålmodige velgere. Nå har det vært mye fokus på de store byene og bomringene som er blitt etablert, da ser kanskje ikke velgerne forskjell på det man står for lokalt og det regjeringen er nødt til å fremme for Stortinget basert på at det er andre partier lokalt som vil ha dette, sier Fremskrittspartiets andre nestleder Terje Søviknes til NRK.

Han mener partiet kan vinne stemmer til høsten på at de som prinsipp er imot bompengeløsninger og sier at partiet ikke er fornøyd med en oppslutning på sjutallet.

Høyre stiger fra et svært lavt nivå i april og går frem 2,2 prosentpoeng, mens Venstre øker 1,1 prosentpoeng.

Rødt øker med 1,5 prosentpoeng til 4,3 prosent, og partiet gjør dermed den beste kommunevalgsmålingen så langt i år.

Sosialistisk Venstreparti har størst tilbakegang på mai-målingen med 2,5 prosentpoeng, og lander på 5,2.

 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂