Mark Steven Domingo. Foto: FBI / Reuters / Scanpix.

En 26 år gammel konvertitt til islam og veteran fra den amerikanske hæren ved navn Mark Steven Domingo er blitt arrestert av amerikansk politi, mistenkt for å ha planlagt terrorangrep som skulle hevne moskémassakrene i Christchurch, New Zealand, den 15. mars.

Terrorplanene omfattet både jøder, politifolk, kirker, Santa Monica Pier og et hvit makt-arrangement i Los Angeles, skriver Washington Post.

He wanted to cause “mass casualties,” authorities said.

“The criminal case outlines a chilling terrorism plot that developed over the past two months and targeted innocent Americans,” Nicola T. Hanna, U.S. attorney for the Central District of California, said in a Monday news conference.

Den unge, stridserfarne og tungt bevæpnede islamkonvertitten, som opererte på egenhånd uten hjelp, hadde vurdert flere forskjellige angrepsmåter:

After considering a drive-by shooting or throwing a grenade, Domingo, who served a combat stint in Afghanistan, decided to use an improvised explosive device, authorities said. Again, he reasoned, “An IED will do a lot more damage crowd wise.”

Men sikkerhetsmyndighetene var i forkant av begivenhetene:

Domingo first landed on law enforcement’s radar around the time of the New Zealand shooting, officials said, with a series of violent posts to an unnamed online platform. After the attacks in Christchurch, court records show, he allegedly said that “there must be retribution.”

In a post that same day, he allegedly wrote, “I feel like I should make a christians life miserable tomorrow for our fallen bros n sis in new zealand . . . maybe a jews life idk . . . they shed our blood . . . no Muslim should have to experience this, a message needs to be sent.”

Domingo, som hadde uttrykt støtte til den islamske staten (IS) og var rede til å gjennomføre et selvmordsangrep, trodde han hadde oppnådd kontakt med en bombemaker som var villig til å hjelpe ham, men vedkommende var i realiteten en FBI-agent.

Familien skal ikke ha mistenkt noen ting:

Local news outlets reported that Domingo’s family was shocked by the criminal investigation and did not wish to make public comments.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂