Sakset/Fra hofta

Leder for en av moskeene på New Zealand, Ahmed Bhamji, holdt sist lørdag en appell under en stor demonstrasjon mot hat i Auckland, der han stilte spørsmålet hvem som sto bak Christchurch. Han ga selv svaret: Mossad. Og ikke bare Mossad, også «zionistiske forretninger» på New Zealand.

Uttalelsen falt offentlig under en stor demonstrasjon. Likevel har det tatt seks dager før det ble en story. Kan det være at New Zealand ikke er så vaksinert mot hat som statsminister Jacina Ardern gjerne vil at det kan bli? Kan det være at hun bare ser en viss type meninger som hun kaller hat, men er blind for hatet hos de hun oppsøker?

Det er video av Ardern som blir ønsket velkommen av Bhamji.

 

Arderns var som sosialdemokratisk ungdomspolitiker svært opptatt av Utøya og 22/7. Man merker at hennes respons ligner på den norske: Kjærlighet og fellesskap hylles, slik kronprins Haakon sa gatene fløt av kjærlighet.

Under hennes ledelse har New Zealand gått enda lenger i å uttrykke solidaritet. De har iført seg hijab for å vise at «vi er dem». Da gjenstår bare ett skritt: konvertering.

 

Det må derfor komme som en sterk forstyrrelse at antisemittismen blomstrer i moskeene. Det er samme fenomen som Nina Hjerpset-Østlie poengterte med Jan Tore Sanners besøk i Oslos største moske, Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat, sist fredag: Lederne er antisemitter.

Hvordan rimer det med kjærlighet og identifikasjon? Kanskje noe er ute av lage, over the top?

Problemet ligger hos den utvidede venstresiden som synes paralysert når de møter antisemittismen blant muslimer. De klarer ikke si noe. De stotrer og stammer.  Tankene kortslutter.

På grensen til parodi: Plakaten Love vs Hate og Smash Fascism kan skitmes bak Ahmed Bamji som åpenbart hverken kvier seg eller skammer seg for å fremføre åpen antisemittisme.

I et intervju med en avis etter at hans opptreden skapte reaksjoner, svarte han:

Bhamji told Newshub an inquiry was needed into where the alleged gunman got his money from.

«Mossad is up to all these things,» he said. «When I talk about Mossad, why should the Jews be upset about it? Give me an answer?»

Antisemittismen er blitt like naturlig som været.

 

Dette er bildet på venstresidens moralske bankerott. Folk står der og gaper, de vet ikke riktig hva de skal si. Noen har fortalt dem over lang tid hvem som er de gode og hvem som er onde. Når det skjer noe så forferdelig som i Christchurch kan en representant for de gode si hva han vil. I kjærlighetens navn godtas også antisemittisme.

Saken er blitt stor i Israel selvsagt, og på spesialsider som MEMRI. Moskeen har bedt det jødiske samfunn om unnskyldning, men hvor er den internasjonale reaksjonen?

 

 

Hvis du synes slike avsløringer er viktige, bør du vurdere å støtte Document.

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller bidra med et enkeltbeløp:
kr

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.