Sakset/Fra hofta

Det er ikke nok med blomster for å vise medfølelse i Christchurch. For riktig å vise sympati, må man kle seg som muslimer. Ihvertfall kvinnene. Man får av og til inntrykk av at det finnes en hel rekke vestlige kvinnelige som nesten ikke kan vente på å iføre seg islams drakt. Det er foruroligende å se den misforståtte gesten med det underliggende behovet for underkastelse som brått kommer til syne.

Nå har en lege ved navn Thaya Ashman lansert prosjektet «Headscarf for Harmony». Både menn og kvinner oppfordres til å delta og alle former og farger av hijab er velkomne.

«It’s choosing to move towards each other, to recognise our similarities, to not actively look for difference but to actively look to live in harmony together,» sa Dr. Ashman.

Dette ser ut til å være det samme prosjektet som «Scarves in Solidarity». Kjært barn mange navn? Hva med «hijab for happiness?»

Du finner hijabprosjektene her på Twitter. Også menn (ikke muslimske naturligvis) oppfordres til å dekke til hodet med «skjerf» ved minnemarkeringen ved moskeen førstkommende fredag ettermiddag. En av initiativtakerne, Anna Thomas, synes at dette er en strålende idé:

«I just thought why don’t we all wear a scarf on Friday, a week on from this tragedy and walk alongside our Muslim sisters as a mark of respect.»

Vi er alle muslimer nå? Hva med de som fremdeles er «Charlie»?

I alle andre situasjoner ville dette ha blitt oppfattet som kulturell appropriasjon. Men ikke når det gjelder islam. Her synger alle i kor og Islamic Women’s Council og New Zealand Muslim Association støtter naturligvis at kvinner skal bære hijab.

«They’re so appreciative of the gesture, the recognition and the support,» sier Thaya Ashman.

Nei, du sier ikke det.

Foto: Reuters

Statsminister Jacinda Ardern slo an tonen ved selv å dekke til håret med det islamske plagget. Hun var ikke engang i en moské.

Foto: Reuters

Selv en politikvinne er avbildet med «sympatihijab».

Disse kvinnene tar ikke på seg hijab for Allah (ikke enda ihvertfall), men for å vise hvor langt de er villige til å gå for å få muslimers godkjennelse og aksept. Det er noe sykelig ved det hele. Dette er ikke en balansert og gjensidig respekt mellom ulike kulturer, men et signal på fremtidig underkastelse.

 

Foto: Reuters

Det holdt ikke med blomster.

Da venter vi bare på at muslimske kvinner tar av seg sine hijaber i sympati etter neste jihadangrep i Vesten. Ikke hold pusten.
Daily Mail   Newshub.co.nz

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller bidra med et enkeltbeløp:
kr

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.