I likhet med alle andre er jeg rystet over det som skjedde i New Zealand. Det er grusomt.

Angrepet på moskeene i New Zealand var en ond handling. Spaltemeter med fordømmelser og solidariske ytringer spres med brede pensler utover avisenes og nettmedienes førstesider. TV-nyhetene vier store deler av sendingene til uhyrlighetene fra den andre siden av verden. Norsk politi går til moskeer for å beskytte dem og vise medfølelse.

Alt dette er helt greit og ikke noe galt i.

Som norsk statsborger opprinnelig fra Zambia følger jeg naturlig nok mer med på det som skjer på det afrikanske kontinentet enn en gjennomsnittsnordmann. Det er mye vold sør for Middelhavet, og mye av den er religiøst betinget, rettet mot kristne.

Den 28. februar i år kunne vi lese at 40 kristne hadde blitt drept av muslimer i Nigeria. Søker man på «40 Christians killed» og «Nigeria» får man ikke mange treff – og nesten ingen nyhetstreff, i så fall spesifikt kristne sider. Søker man på «Christchurch shooting» kan man bruke resten av dagen på å telle treff.

Hvor blir det av solidaritetsytringene etter all terroren mot kristne? Dro norsk politi til våre kirker for å beskytte dem og vise medfølelse etter massakrene i Nigeria?

En familie sørger over et av ofrene for et angrep begått av Boko Haram i Maiduguri i det nordøstlige Nigeria den 16. februar 2019. Foto: Afolabi Sotunde / Reuters / Scanpix.

Hvorfor denne forskjellsbehandlingen i media? Er kristne mindre verd enn andre?

Vi vet at 80 % av de religiøst forfulgte er kristne, enda de utgjør bare 30 % av jordens religiøse bevegelser. Mer enn 100.000 kristne blir hvert år drept, ofte på bestialsk vis (brent levende, f.eks.), og mellom 100 og 200 millioner er forfulgt, trakassert eller på annen måte nektet fri religionsutøvelse. Hvorfor vet vi så lite om denne kristofobien? Hvor er mediene?

Jeg kritiserer ikke mediene for å dekke terroren i Christchurch, men jeg savner balansen. Hvorfor feies den daglige terroren mot kristne under teppet? I Nigeria skjer det stadig flere lignende hendelser som i New Zealand, men med motsatt religiøst fortegn. Er det noen som husker massakrene i april i fjor, hvor nesten 100 kristne ble drept?

Joda, hendelser som Charlie Hebdo og Manchester Arena er grundig behandlet, men de angrepene skjer i Europa, og da er det i praksis lokalnyheter.

Medier har rett og plikt til å dekke terror. Men det skjer mange massedrap som unnlates nevnt. Jeg ønsker at mediene i større grad skal opptre som nøytrale nyhetsformidlere og rapportere om vold og urett, uansett hvem som har begått ugjerningene.

Kan jeg få noen positive svar på dette?

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.