Nytt

Den mannlige sykepleieren, som var ansatt på Skånes universitetssjukhus, la ut gynekologiske opplysninger på 63 kvinner på Instagram. Ifølge Aftonbladets kilder skal motivet ha vært æresrelatert og i flere tilfeller skal det ha vært kvinnelige slektninger som var ofrene. Blant annet søkte mannen i journalene om kvinnene hadde hatt sex før ekteskapet, skriver Aftonbladet.

– När det gäller brottet grovt olaga integritetsintrång bygger det på att han har använt och publicerat det här materialet från slagningarna i sociala medier, sier anklager Lisa Åberg.

Det var innleggene på Instagram som avslørte mannen, skriver Aftonbladet. Til tross for at han hadde benyttet et fiktivt navn, skjønte flere av leserne hvem som sto bak. De kontaktet Region Skåne som i sin tur kontaktet politiet.

– Vi ser ytterst allvarligt på all form av journalintrång och vi polisanmäler direkt om vi upptäcker något felaktigt. Därav har detta kommit till polisens kännedom, sier mannens tidligere leder i Region Skåne.

Den mannlige sykepleieren ble pågrepet 29. januar. Fra og med nyttårsaften til og med 4. januar skal han ha misbrukt datasystenet og kikket i journalene til 63 kvinnelige pasienter på Skånes universitetssykehus i Malmö.

Han har delvis innrømmet skyld.

Aftonbladet (bak betalingmur)

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!