En kvinne døde etter et fall fra en balkong i sjette etasje i denne bygningen i Uddevalla 15. juni 2017. Illustrasjonsfoto.

En kvinne (25) er død etter å ha «falt» fra en balkong i fjerde etasje i en boligblokk i Eslöv torsdag ettermiddag.

Kvinnen ble kjørt til Skånes Universitetssjukhus i Lund i 15-tiden. Hun skal ha vist livstegn da ambulansen hentet henne, men døde senere av skadene.

Politiet mistenkte tidlig at det lå en kriminell handling bak, og har pågrepet en mann som er mistenkt for drap.

Politiet vil ikke si hvilken relasjon han har til den døde kvinnen.

– Det är en man som är gripen. Han är misstänkt för brott, var alt pressetalsmann Rickard Lundqvist hos politiet i region Syd ville si til Expressen.

Balkongflickor

Svensk politi har gjennom årene etterforsket flere tilfeller av mistenkte æresdrap som kan se ut som ulykker, et typisk eksempel er en kvinne som har falt fra en balkong. De fleste sakene er henlagt på grunn av bevissituasjonen, oftest har det ikke vært mulig å finne pålitelige vitner, eller vitner i det hele tatt.

Fenomenet er kjent som balkongflickor.

Balkongflickor förekommer som beteckning på dessa offer. Sveriges Radios Kaliber och Front har rapporterat att fenomenet blivit vanligare i Sverige de senaste åren och att tio av femton stödverksamheter berättade att de varit i kontakt med flickor som uppmanats av sina föräldrar att ta sina liv. Fem av verksamheterna hade ofta hört talas om förtäckta mord. Sydsvenskan rapporterade år 2013 att tio flickor omkommit i balkongfall sedan 2006. (Wikipedia)

 

Følg med på Dagsorden, på Facebook, på YouTubeRumble og PodBean! Søk opp Document.no og abonnér eller lik, slik at du ikke går glipp av nyheter sett og satt i sammenheng!

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her. Vi pakker og sender for deg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.