En mann er pågrepet etter at en kvinne ble skutt og drept i sentrum av Malmö. Kvinnen hadde en baby i armene da hun ble skutt i hodet.

Drapet fant sted ved 10-tiden i Ribersborg i et velberget boligområde i Malmö.

Kvinnen i 30-årene var ute og gikk sammen med spedbarnet og barnets far da skuddene ble avfyrt, skriver Aftonbladet. Verken mannen eller spedbarnet ble alvorlig skadd i skyteepisoden.

Den pågrepe har mandag kveld sittet i avhør. Mannen er mistenkt for medvirkning til drap.

– Jag kan inte säga om han är misstänkt för själva mordet eller om han är inblandad på något annat sätt. Vi diskuterar med åklagaren just nu om vi kommer att anhålla mannen ikväll eller inte, sier Mattias Sigfridssson, assisterende sjef for Malmö polisområde til SVT.

Sigfridsson kan ikke svare på om det var en relasjon mellom den pågrepne og drapsofferet.

– Det är en jätteviktig del av det pågående arbetet att kartlägga henne och hennes närhet, säger han.

Politiet kjenner ikke til noe trusselbilde mot kvinnen, men utelukker ingenting.

– Vi har heller inga uppgifter om att det skulle vara en slump, säger Mattias Sigfridsson.

Aftonbladet skriver at kvinnen har vitnet i en drapssak i Malmö hvor flere personer har opplevd trusler.

– Vi har en uppgift om att kvinnan är hörd i ett polisförhör, men ingen uppgift om ett vittnesmål i någon rättegång. Det är självklart någonting vi kommer fortsätta titta på, men det är inte troligt säger Mattias Sigfridsson.

Statsminister Stefan Löfven har kommentert drapet

– Det er en ufattelig grusom handling, som vekker avsky hos meg og i hele landet. Dette har ingenting i vårt samfunn å gjøre.

Åpen gate

Det var mange vitner til skytingen. Enkelte vitner oppgir å ha hørt tre skudd, mens andre hørte flere.

– Jeg hørte ni til ti skudd. Da jeg kikket ut, så jeg en kvinne ligge urørlig på bakken. Ved siden av henne satt det et lite barn, sier et vitne til Expressen.

SVT har en video der man kan se en svartkledd mann først løpe i én retning etter skytingen, og deretter i en annen. På opptaket kan man se den svartkledde mannen bære på noe som ser ut som en pistol.

Stor politijakt

Politiet har ikke sagt noe om hva som kan ligge bak skytingen.

Ifølge Aftonbladet er spedbarnets far knyttet til et kriminelt miljø, og ifølge vitner var skuddene rettet spesifikt mot kvinnen.

– Vi har mange og gode vitnebeskrivelser. Hendelsesforløpet fremstår stadig klarere ettersom nye vitnebeskrivelser kommer inn. Men de kommer fremdeles inn, så inntil alle vitner er blitt avhørt, vil vi ikke gå ut med hva som er blitt sagt, sier pressetalsmann Calle Persson i politiet. (NTB)

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!