En 23-åring er skutt og drept i Malmö i kveld. Mannen skal ha blitt skutt flere ganger i hodet i det som kan ha vært hevn etter en svært grov gruppevoldtekt.

– Vi larmas till Möllevångstorget med anledning av skottlossning. På plats hittas en man som förs till akuten med skottskador, säger Anna Göransson vid Malmöpolisen.

Offeret ankom sykehuset med livstruende skader. Det ble straks satt opp sperring og væpnede vakter rundt akuttmottaket.

Like etter klokken 21 opplyste politiet at mannen døde av skadene.

Mistenkt for kidnapping og voldtekt

Ifølge Aftonbladet satt mannen fengslet i flere måneder, mistenkt for innblanding i en oppsiktsvekkende gruppevoldtekt etter at en kvinne ble truet med pistol og kidnappet av seks menn i mars i fjor.

Voldtekten pågikk i flere timer og kvinnen hadde ingen muligheter til å komme seg unna. Den beskrives som særdeles rå og hensynsløs.

Den drepte 23-åringen satt fengslet i flere måneder. Han var tidligere dømt for tyveri og hadde flere narkotikadommer.

Mannen ble imidlertid sluppet fri i fjor høst, sammen med flere av de øvrige mistenkte, på grunn av «mangel på bevis».

To menn ble tiltalt for kidnapping og gruppevoldtekt. Dommen falt i januar. Malmö tingrett dømte de to til fire års fengsel og utvisning.

Politiet sperret av et større område ved Möllevångstorget. (foto: Fria Tider)

«Mörkt klädda» gjerningsmenn

Politiet ble varslet klokken 18.40. Det opplyses at flere «mörkt klädda» gjerningsmenn skal ha forlatt åstedet til fots.

Mange mennesker var ute på byen i dette svært populære området. Möllevångstorget beskrives som navet i Malmös uteliv. Mange skal ha vært vitne til skytingen og prøvd å gi den skadde førstehjelp.

Thai-restauranten som ligger der skytingen fant sted skal ha vært fullsatt da skuddene plutselig smalt like utenfor.

Barna gråt

Det bor mange barnefamilier i området, flere av dem var ute for å spise og hygge seg.

– Det blev panik, barnen grät och sen tömdes restaurangen snabbt, säger ett vittne.

Folk er sjokkerte og redde. Ingen vil la seg intervjue under fullt navn og bilde, sier Aftonbladets reporter Kenan Habul på stedet i et videoopptak:

– Som en mann sa: Det begynner å bli som Texas her. Folk undres – hvor langt skal dette gå? Til og med politifolkene vi snakker med er sjokkerte, nå begynner det å bli farlig å bevege seg på byen.

Som en politimann sa: Jeg burde ikke si dette som politi, men nå begynner det å bli farlig å være ute – ute på gatene i Malmö. For dette er jo i de sentrale delene av Malmö, som syder av liv hele døgnet, praktisk talt. Så det er jo forferdelig.

 

Aftonbladet: Man skjuten till döds i Malmö: ”Träffad av flera skott”

Fria Tider: Mördade 23-åringen misstänktes för grov gruppvåldtäkt

Aftonbladet: Uppgifter: Mördad man tidigare misstänkt för grov gruppvåldtäkt