Sakset/Fra hofta

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) lover at alle sykehjem i Oslo kommune skal få egen hund. I utgangspunktet et flott tiltak, tenker vi. Skjønt, det vil nok føre til et enda sterkere krav fra muslimer om å få egne alders- og sykehjem – fritt for Raymonds hunder.

En slik segregering løser naturlig en del konflikter som ellers ville ha oppstått. Den naturlige segregeringen som vi tidligere hadde med nordmenn i Norge og muslimer i islamske land fungerte for eksempel veldig godt. For begge parter.

Fra NTB:

– I dag har 13 av 39 sykehjem i Oslo fastboende hund. Vi vil innføre fastboende dyr eller fast besøkshund ved alle de 39 sykehjemmene. Det har så god effekt at alle eldre ved hjemmene våre i Oslo i løpet av 2019 skal få tilbud om litt tid med hund i løpet av uken, sier Johansen til VG.

Han mener tilbudet ikke vil koste all verden.

– Byrådet har satt av fire millioner kroner til trivselstiltak på sykehjemmene i 2019, som blant annet går til dyr. Det skal være handlingsrom innenfor det ordinære sykehjemsbudsjettet til å kjøpe dyr og dyrefôr, sier han.

Blant stedene som allerede har både hund, katt og kanin er Økernhjemmet i Oslo, og institusjonssjef Turid Mood forteller om gode erfaringer.

– Vi ser hvordan beboerne lyser opp når hunden kommer på besøk, sier hun og tilføyer at tiltaket blant annet har hatt god effekt på demente og for de med atferdsproblemer.

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Les også