Byrådet i Oslo og byrådsleder Raymond Johansen har forlenget koronatiltakene i Oslo. Foto: Jil Yngland / NTB

Alle tiltakene mot spredning av koronaviruset i hovedstaden blir forlenget. Det har byrådet i Oslo bestemt.

Tiltakene som blir forlenget, er blant annet forbud mot private sammenkomster med flere enn 10 personer til stede, anbefaling om hjemmekontor og påbud om munnbind ved trengsel i kollektivtransporten.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at byrådet følger smittesituasjonen i Oslo tett. På grunn av situasjonen som er nå, har de valgt å forlenge tiltakene.

Gjør det mulig å holde Oslo åpent

– Tiltakene gjør det mulig å holde Oslo så åpen som mulig samtidig som tiltakene er så strenge at vi har kontroll over smittespredningen, sier byrådslederen i en pressemelding.

Han tror at folk sannsynligvis må slå seg til ro med å leve med koronatiltak helt til en vaksine er på plass.

Johansen er derfor glad for at Oslos befolkning ser ut til å ta smitteverntiltakene på alvor, og at smittetallene er lave sammenlignet med andre storbyer i Europa.

Johansen: Innsatsen har effekt

– Det betyr at den innsatsen befolkningen legger ned, og de valgene vi alle tar hver dag, har effekt. Selv om mange nå kan ha blitt mindre redde for å bli syke selv, vil hele Oslo rammes dersom smitten bryter ut slik vi har sett i andre storbyer, og vi må innføre enda strengere tiltak, sier Johansen.

– Derfor er det så viktig at folk blir med videre på denne lange marsjen. Dette står vi sammen om, og dette skal vi klare i fellesskap, sier han videre.

Totalt har 10.016 personer testet seg for koronavirus i Oslo den siste uka. Andelen positive tester er på 3,2 prosent i perioden. Totalt har 321 personer fått påvist koronavirus de siste sju dagene.


Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Nytt opplag er kommet. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.