Russland advarte onsdag Israel mot å fortsette angrepene mot iranske mål i Syria. Ingenting tyder på at Israel tar advarselen ad notam. Netanyahu har lovet å fordrive iranerne fra Syria.

Netanyahu har sagt Israel aldri vil godta iranske baser i Syria. Det kan bety konflikt med Russland.

Russland krever at Israel umiddelbart stanser angrepene mot mål i Syria.

Israel har de siste årene gjennomført en rekke angrep mot det de hevder er iranske mål i Syria, senest i helgen da minst 21 mennesker ifølge Syrian Observatory for Human Rights ble drept i et slikt angrep.

– Det må bli slutt på praksisen med angrep mot en suveren stats territorium, i dette tilfellet Syria, sier en talskvinne for russisk UD, Maria Sakharova.

– Vi vil ikke tillate at Syria, som har lidd under væpnet konflikt de siste årene, blir en arena for geopolitisk dragkamp, sier hun til nyhetsbyrået TASS.

Sakharova understreker at de israelske angrepene bidrar til økt spenning i regionen og sier at ingen er tjent med dette, ei heller Israel.

Syrias FN-ambassadør Bashar Jaafari undret onsdag hva som kreves for at Sikkerhetsrådet skal reagere overfor Israel.

– Må vi svare på aggresjonen deres ved å angripe flyplassen i Tel Aviv, spurte han. (NTB)

Ifølge en kuwaitisk avis skal den iranske generalen Suleimani ha foreslått at Iran angriper hjertet av Israel med raketter. Suleimanis teori var at et slikt angrep kan koste Netanyahu seieren 9. april.

Men Netanyahu spottet Suleimani og spurte hvordan det sto til med de iranske basene i Syria.

Prime Minister Benjamin Netanyahu derisively warned top Iranian general Qassem Soleimani Wednesday to examine “the state of Iranian bases he is trying to establish in Syria” instead of “interfering in the [Israeli] elections.”

 

Netanyahu mocks top Iranian general: ‘Look at the state of your bases in Syria’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.