Nytt

Hele 85 prosent er misfornøyd med Centerpartiet og leder Annie Lööfs opptreden i regjeringsrotet. Heller ikke statsminister Löfvens parti får gode skussmål.

75 prosent av svenske velgere sier tilliten til politikerne er svekket som følge av regjeringsproblemene i landet, viser en fersk undersøkelse.

Blant denne gruppen mener 85 prosent at Centerpartiet har gjort en dårlig figur i forhandlingene. Det viser undersøkelsen som er utført på vegne av Expressen. Annie Lööfs parti kommer desidert dårligst ut i undersøkelsen.

Det er en utbredt kritikk mot Centerpartiet. Partiet får lav karakter fra velgere både fra Sverigedemokraterna, Moderaterna og Kristdemokraterna, i tillegg til den rødgrønne siden.

Heller ikke Liberalerna kan juble for resultatet. 74 prosent av dem som er misfornøyde med politikerne, er også misfornøyde med Liberalerna.

51 prosent er misfornøyde med Socialdemokraterna, mens 54 prosent svarer at de er kritiske til Moderaterna. Sverigedemokraterna kommer best ut av partiene i undersøkelsen. Kun 26 prosent av dem som mener politikerne har gjort en dårlig jobb, er også misfornøyde med SD.

Talmann i Riksdagen, Andreas Norlén, kommer relativt godt ut av undersøkelsen. 64 prosent av de spurte mener han har gjort en god jobb under regjeringsforhandlingene.