Hvis folkemeningen betyr noe så er budskapet fra svenske velgere klart: Ta med SD i styringen av landet. Over halvparten av svenskene mener det.

Det kommer fram i en spørreundersøkelse gjort av SIFO i samarbeid med Svenska Dagbladet. 1.005 personer har blitt spurt i undersøkelsen.

53 prosent oppgir at de synes andre partier skal samarbeide med SD i saker der de har like standpunkt, mens 39 prosent svarte nei til dette.

Respondentene ble også spurt om de ville se partier samarbeide med Vänsterpartiet, som ligger i motsatt ende av det politiske spektrumet.

Til dette svarte 56 prosent ja og 33 prosent nei.

Valget i Sverige ble holdt 9. september. Socialdemokraterna ble største parti, Moderaterna nest størst og Sverigedemokraterna tredje størst.

De fire borgerlige partiene i Alliansen var det regjeringsalternativet som fikk størst oppslutning, men ingen av blokkene fikk parlamentarisk flertall, ettersom ingen vil samarbeide med Sverigedemokraterna.

I helgen ble det klart at Centerpartiet og Liberalerna, som har vært en del av den borgerlige blokken Alliansen, vil gi grønt lys for en regjering ledet av Socialdemokraternas Stefan Löfven.

For å få godkjent det alternativet trenger Löfven støtte fra Vänsterpartiet i avstemningen fredag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂