Nytt

Alliansen innbyr i en debattartikkel i DN Socialdemokraterna til et forpliktende samarbeid. Sverigedemokratene og Vänsterpartiet skal holdes utenfor.

Socialdemokraternas Anders Ygeman inviterte tirsdag de andre partiene til samtaler om et mulig samarbeid. De borgerlige partiene takket nei. Nå sender de samarbeidsinvitten i retur som blokk.

De lokker med at Socialdemokraterna på den måten kan sørge for at Sverigedemokratene blir uten innflytelse. Man kan undres på om Alliansen holder en slik mulighet som riset bak speilet?

Vi bjuder i dag in Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till samtal. Vi vill bygga en Alliansregering på samarbete över blockgränsen. Sverige behöver en stabil ekonomisk politik och stora, långsiktiga politiska reformer som kräver ett brett parlamentariskt stöd för att kunna genomföras.

Vi har goda erfarenheter av sådana överenskommelser sedan tidigare, under såväl Alliansens som Socialdemokraternas ledarskap. Vi tror att de är betydelsefulla för att skapa stabilitet och långsiktighet i en orolig internationell miljö.

Hvis Alliansen skulle inngå i samarbeid med sossarna vil det ligne på storkoalisjonen i Tyskland mellom CDU/CSU og SPD: Man skaper en konsensus som lammer politisk opposisjon og gjør regjeringsarbeid til administrasjon. Det sløver velgerne.

Et slikt samarbeid vil være vendt mot SDs velgere. Regjeringen blir en anti-SD-blokk, mellom de borgerlige og sosialdemokratene. Hvordan vil velgerne reagere på en slik tydelig markering av at visse velgere ikke må få innflytelse? Man skulle kunne si at det er uttrykk for svakhet og manglende selvtillit.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!