Nytt

Sykehuset i Enköping har fått inn et tilfelle av mistenkt ebolasmitte.  Overlege Mikael Köhler i Region Uppsala har lagt ut en pressemelding om at akuttavdelingen på sykehuset er stengt og at pasienten er overført til isolat på infeksjonklinikken i Akademiska sjukhuset i Uppsala:

 

Det avventes svar på prøvene i løpet av fredag kveld.

Ifølge overlegen skal pasienten ha kommet tilbake fra reise til Burundi i Afrika for tre uker siden.

Allerede i 2014 skrev SVT at Sverige forberedte seg på ebola. Og i romjulen meldte Expressen at Malmö var i full gang med å forberede et senter for smittsomme sykdommer. Senteret er ventet å stå ferdig i løpet av 2019. Expressen skrev at det kun var ett sted i Sverige hvor ebolapasienter kunne bli tatt hånd om, og det var universitetssjukhuset i Linköping. Man har tydeligvis i mellomtiden fått enda et behandlingssted i Uppsala.

Expressen   Daily Mail

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!