Nytt

Flere personer ble beskutt i Uppsala i Sverige natt til søndag. Fire personer er pågrepet.

Svensk politi har ikke oppgitt noe nøyaktig antall på hvor mange som ble beskutt, men nyhetsbyrået TT melder at det dreier seg om flere personer. Expressen skriver at «et stort antall» ble beskutt, men uten å tallfeste noe.

Politiet fikk melding om skyting i Gränby i Uppsala ved 1-tiden natt til søndag. Der konstaterte betjentene at mange skudd var blitt avfyrt.

To personer i 20-årene og en person i 30-årene er pågrepet, mistenkt for drapsforsøk. Ved 3-tiden ble en fjerde person, en mann i 30-årene, pågrepet.

Søndag morgen hadde politiet ingen opplysninger om hvorfor det ble skutt eller om de pågrepnes tilknytning til skytingen, og politiet kunne heller ikke kommentere saken ytterligere, av hensyn til at etterforskningen er på et tidlig stadium.

Ved 16.45-tiden lørdag fant det også sted en skyteepisode i Gränby. Da ble en mann i 20-årene truffet. Han ble sendt til sykehus med uavklarte skader. Politiet kunne natt til søndag ikke si noe om det er sammenheng mellom de to hendelsene.

(©NTB)