Antall drap i New York var i 2018 det laveste på flere tiår, og trenden fortsetter nedover, viser ny statistikk.

Dagen før nyttårsaften hadde New York-politiet registrert 287 drap, fem færre enn året før. I 1990 ble det registrert hele 2.245 drap.

Politiet sier at det også er registrert færre skyteepisoder i 2018, og 8 prosent færre tyverier.

At drapsraten skulle synke så kraftig, ville være utenkelig for 30 år siden, da New York var kjent som USA drapshovedstad.

– For ikke lenge siden hadde folk gitt opp New York. Nå er byen den tryggeste storbyen i verden, sier professor David Kennedy.

Han påpeker at det ikke er en tilfeldighet. Det er resultatet av flere tiårs grundig arbeid med offentlig sikkerhet. New York har i dag færre drap enn for eksempel mye mindre Philadelphia, der politiet har etterforsket 351 drap hittil i år.

Blant årsakene til den lavere drapsraten er godt politiarbeid, der politiet i større grad enn før fokuserer på dem som mest trolig kan begå drap, et intenst arbeid for å fjerne skytevåpen fra byens gater og satsing på rehabilitering av dem som har sonet ferdig.

NTB

I London er antall drap det høyeste på ti år melder BBC, som publiserer detaljer og bilder over hvert enkelt offer.

 

Start 2019 med å støtte Document

Et fast månedlig beløp gjør at vi kan planlegge utvidelser og vekst. Og hvis du foretrekker impulsive enkeltbeløp, så overraskes vi gjerne : )

[simpay id=»280380″]

Eller overfør til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt vipps-nummer er 13629

For å støtte oss via Paypal gå til vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.