Begravelse av en kollega. Fotfolket vender myndighetene ryggen.

Ikke overraskende viser statistikken en dobling av skyteepisoder i New York. Myndighetenes åpnelyse hyllest av BLM og aksept av Antifas herjinger, samt kutt i politibudsjettet på én milliard dollar, måtte få konsekvenser.

Forholdet mellom politiet og borgermester Bill de Blasio har vært dårlig lenge. De har erklært ham uønsket ved begravelser over drepte politifolk. Når han går løs på budsjettene, slutter politifolk en masse. De Blasio sitter bare igjen med ja-menn på toppen.

Det ble registrert en økning i antall skyteepisoder på 97 prosent i New York i 2020 i forhold til året før. Det er det høyeste nivået på 16 år.

Statistikken fra New York-politiet (NYPD) viser at politiet i løpet av 2020 hadde rykket ut på 1.531 skyteepisoder, 754 flere enn i 2019. 462 drap ble etterforsket i 2020, en økning på 143 fra året før.

Det har ikke vært så mange skyteepisoder i New York siden i 2006, da det ble meldt om 1.565 skyteepisoder.

– Jeg tror vi går bedre tider i møte. I år vil vi doble innsatsen vår for å øke livskvaliteten, møte ungdommene bedre og utrydde gjengvold, sier politisjef Dermot Shea i en nyttårshilsen til byens politifolk.(NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.