Bildet: Det gjør inntrykk å se hundrevis av New York-politi møte frem for å hedre enn kollega som ble drept med kaldt blod av en politihater. Begrepet «war on cops» er dekkende for en vedvarende negativ omtale av politi som mediene og demokrater har stått for. I lang tid. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Politidrap gjør noe med Amerika. Det har vært flere stygge politidrap, hvor politifolk er drept av personer som er gått opp og henrettet dem på kloss hold.

Det siste offeret var firebarnsmoren Miosotis Familia, som ble skutt i New York City sist onsdag. At også kvinnelige politi skytes ned i kaldt blod, gjør ekstra inntrykk.

4.000 mennesker deltok i begravelsen tirsdag. Det var et hav av blått innenfor som utenfor. NYPD har 37.000 medlemme og når de møter frem, synes det.

Genesis Villella (C), and twins Delilah and Peter Vega, children of New York City Police Department (NYPD) officer Miosotis Familia, participate during her funeral service for Familia, at the World Changers Church, in the Bronx borough of New York City, U.S., July 11, 2017. REUTERS/Richard Drew/Pool

Ni helikoptre fløy over båren da den ble båret ut.

Men det var ikke alt som gikk friksjonsfritt. Blant talerne var byens borgermester, Bill de Blasio. Han er den mest radikale i byens hsitorie og er mer opptatt av anti-rasisme og politisk korrekthet enn politiets sikkerhet. Derfor vendte flere hundre politifolk ryggen demonstrativt mot høyttaleren da Blasio talte. Det har de gjort før, under andre begravelser. De vil ikke at de Blasio skal innkassere goodwill på en drept politimann. De synes ikke han fortjener det.

Denne gang provoserte det kraftig at de Blasio dro til Hamburg på G20-møtet, dagen etter at Miosotis ble drept. New York Post hadde en forside hvor det sto: Don’t come back.

 

http://nypost.com/2017/07/11/cops-turn-their-backs-on-de-blasio-at-slain-officers-funeral/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂