Angrepet på kosher-delien i New Jersey fikk store ringvirkninger da det gikk opp for folk at jøder var målet. Kantor Yoely Greenfeld, bror til deli-eier Mindy Ferencz, tenner en chanukkiah utenfor  JC Kosher supermarkedet in Jersey City, N.J. 22. desember 2019.  Foto: Bryan Anselm/The New York Times/Scanpix

Angrepet på en synagoge nord for New York City lørdag kveld var det åttende angrepet på jøder  i New York-området i desember. Angrepene er en politisk belastning for den ultraliberale ledelsen av byen.

Det begynte med angrepet på en jødisk kosher-butikk i New Jersey 10. desember. Eieren, Leah Ferencz  (33) ble drept, det samme ble en kunde, Moshe Deutsch (24).

De som angrep var David N. Anderson, (47), og Francine Graham, (50). Det hele begynte med skuddveksling med en politimann, Joseph Seals (40) på en gravlund i nærheten. Seals ble drept. Deretter angrep Anderson og Graham kosherbutikken og det har nå kommet frem at de ønsket å drepe jøder. En av dem hadde forbindelse til en sekt Israeli Hebrews, som hevder at det er de som er etterkommere av Israels 12 stammer, sammen med indianere og at jøder har stjålet deres arv.

Det var Israeli Hebrews som sjikanerte skoleelever fra Covington high school som hadde deltatt på den årlige pro-life-demonstrasjonen i Washington. Men anti-Trump-mediene overså deres rasistiske sjikane og valgte heller å henge ut skoleelevene. Det slå tilbake da en video av hele opptrinnet ble publisert og den viste at skoleelevene sto passivt, mens de ble sjikanert først av de svarte aktivistene og senere av en indianer.

Minst en av skoleelevene hadde på seg en MAGA-cap, og grunnen til at anti-Trump.mediene hengte dem ut, var ikke vanskelig å forstå.

Flere medier, deriblant CNN, er blitt saksøkt i hundremillionersklassen for ikke å ha beklaget og korrigert fremstillingen.

Fordømmelser ikke nok

Både guvernør Andrew Cuomo og ordfører Bill de Blasio fordømte angrepet på synagogen lørdag kveld. Det bletotalt kaos inn i lokalet da en mann kom inn og tok frem en machete.

«I am horrified by the stabbing of multiple people at a synagogue in Rockland County tonight,» Cuomo wrote. «We have zero tolerance for anti-Semitism in NY and we will hold the attacker accountable to the fullest extent of the law.

Men Cuomo og de Blasio har selv liberalisert varetektsreglene slik at folk ikke lenger blir satt i varetekt med mindre det gjelder seksuelt overfall eller fysiske skader. Utskjelling og angrep på jøder på åpen gate, gir ikke grunnlag for varetekt.

Løslatt

Tiffany Harris overfalt tre ortodokse kvinner på gaten i Brooklyn fredag:

“F-U, Jews!” Harris, 30, of Flatbush, allegedly shouted during the attack.

“Yes, I was there,” Harris later admitted to cops, according to the criminal complaint against her.

“Yes, I slapped them. I cursed them out. I said ‘F-U, Jews.”

Men selv om hun klappet dem til var ikke dette nok til at den kvinnelige dommeren ville dømme henne til varetekt. Hun viste til de nye retningslinjene som trer i kraft 1. januar.

Et tilsvarende tilfelle 

Men det var flere overfallsmenn/kvinner som slapp rett ut igjen og når det er en bølge av angrep blir dette politisk svært ubekvemt for Demokratene.

On Friday night, a suspect in another of the hate attacks was similarly sprung with no bail, though in her case she was at least ordered to attend twice-monthly mental health appointments.

“You f—king Jew, the end is coming for you!” that suspect, Ayana Logan, 43, allegedly shouted as she swung a handbag at a 34-year-old Orthodox mom in Gravesend.

The mother had been holding the hand of her 3-year-old son when the unprovoked attack happened, according to the criminal court complaint against Logan.

Skade

Det holder ikke at noen slår, det må etterlate fysisk skade før det gir varetekt. Det skjedde i ett av tilfellene:

Only one of last week’s eight attacks resulted in an actual physical injury — that of a 65-year-old Jewish man who was punched and kicked on Monday morning at East 41st Street and Third Avenue in Manhattan.

“F–k you, Jew bastard!” the petrified victim told cops his assailant shouted.

The suspect in that crime, Steven Jorge, 28, is indeed alleged to have injured his victim, and so was ordered locked up with no bail pending a psychological examination.

Jorge, though, is the exception.

Men både kosher-butikken i New Jersey og synagogen i Monsey ble blodig og det gir bølgen av angrep en meget mørk tone, på en tid da jødene feirer høytiden Hanukkah. Jøder i New York har tradisjonelt stemt Demokratisk, men Trumps pro-israelske politikk og antisemittismen blant Demokratene kombinert med disse angrepene, kan få dem til å stemme Trump.

 

New York synagogue stabbing attack results in several injuries: reports

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!