Drone pictures show bodies being buried on New York’s Hart Island where the department of corrections is dealing with more burials overall, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in New York City, U.S., April 9, 2020. REUTERS/Lucas Jackson

På Hart Island begraves new yorkere som ikke har slektninger eller som ikke har råd til begravelse. Vanligvis begraves det 25 personer i uken i massegravene her. Øya er blitt brukt til slike gravlegginger i 150 år. Nå graves det store massegraver for folk som har dødd av covid-19.

Antallet døde i New York har lagt stort press på kapasiteten til likhusene. De er fulle. Kjølekonteinere utenfor sykehus er forlengst tatt i bruk. Men de er også nå fulle. Det vurderes å gravlegge folk midlertidig på Hart Island for at myndighetene senere kan kontakte hver familie.

Borgermester Bill de Blasio har så langt ikke bekreftet at det økningen i antall begravelser på Hart Island skyldes coronaviruset.

‘We may well be dealing with temporary burials so we can then deal with each family later,’ sa han. ‘Obviously the place we have used historically is Hart Island.’

Hart Island ble også benyttet for hundre år siden under spanskesyken. Også tusenvis av AIDS-ofre fra 80-tallet er begravet her.

Drone pictures show bodies being buried on New York’s Hart Island where the department of corrections is dealing with more burials overall, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in New York City, U.S., April 9, 2020. REUTERS/Lucas Jackson

Tidligere var det innsatte som begravde døde på Hart Island, men på grunn av smittefaren ved corona har man nå valgt å bruke profesjonelle selskaper.
Hart Island ligger utenfor Bronx:

BBC     Daily Mail    The Guardian

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.