Noen amerikanske og britiske medier bidrar til økt antisemittisme med påståtte løgner om en massegrav i Gaza, sier ekspert til Fox News.

Hamas har også i flere konflikter med Israel brukt Gaza-krigen som skalkeskjul for å torturere og drepe palestinere. Mer om det til slutt i artikkelen.

En talsmann for den israelske regjeringen avviste fredag blankt Hamas’ påstand om at den jødiske staten var ansvarlig for en massegrav som ble funnet på et sykehusområde på Gazastripen. Avi Hyman snakket med Fox News Digital og sa:

– Hamas’ ærekrenkelser kjenner ingen grenser. Det er trist å se hvor mange nyhetsorganisasjoner som fortsatt er så raske til å kopiere og lime inn Hamas’ løgner som clickbait.

– IDF vil fortsette å angripe Hamas og samtidig unngå sivile tap med en presisjon som sannsynligvis aldri før har vært sett i krigshistorien.

Midtøsten-ekspert Tom Gross sa til Fox at Hamas har en lang merittliste med å fabrikkere sannheten som gjør selv al-Qaida eller IS til skamme. Likevel gjentar de såkalte ansvarlige mediene – spesielt CNN i dette tilfellet – Hamas’ løgner nesten uten å stille spørsmål.

Alle norske medier har også gjentatt Hamas’ påstander uten å stille spørsmål, med statskanalen i spissen som skriver:

– FN slår alarm om mistenkte massegraver ved sykehus i Gaza: – Antyder alvorlige brudd på Folkeretten

Gross sier til Fox at CNN var altfor ivrig etter å gi troverdighet til Hamas’ siste «blodanklager» mot den jødiske staten. – Når historikere skal undersøke hvorfor antisemittismen har økt så kraftig i USA, kan det godt hende at de vil undersøke hvilken rolle noen medier har spilt i å oppmuntre til det.

NRK skriver videre:

– Det Hamas-styrte sivilforsvaret i Gaza sa tirsdag at palestinske helsearbeidere har avdekket nesten 340 lik av mennesker som angivelig er drept og begravd av israelske styrker ved Nasser-sykehuset i Khan Younis.

Den israelske hærens talsmann, major Nadav Shoshani, skrev på X:

– Det sirkulerer feilinformasjon om en massegrav som ble oppdaget ved Nasser-sykehuset i Khan Yunis. Graven det er snakk om, ble gravd av Gaza-innbyggere for noen måneder siden.

– Dette bekreftes av dokumentasjon i sosiale medier som ble lastet opp av Gaza-innbyggere på tidspunktet for begravelsen, som vist i videoen nedenfor. Ethvert forsøk på å beskylde Israel for å begrave sivile i massegraver er kategorisk falskt og kun et eksempel på en desinformasjon-kampanje som har som mål å delegitimere Israel.

Shoshani svarte på en tweet fra Nour Naim i januar som skrev at  tretti martyrer ble begravd i en ny massegrav inne i Nasser Medical Complex i Khan Younis.

Fremtredende amerikanske statistikere har hevdet at Hamas har fabrikkert dødstallene på Gazastripen for å skaffe seg støtte blant vestlige land til å få slutt på Israels kampanje for å utrydde det jihadistiske terrornettverket, skriver Fox:

–  Hamas klarer ikke å skille mellom terrorister og sivile i sine kriger mot Israel, har militære og statistiske eksperter lenge hevdet.

Omri Ceren, nasjonal sikkerhetsrådgiver for Senator Ted Cruz, skrev på X at dette er nok en historie som Hamas har funnet på, og CNN forsterker løgnen uten å stille spørsmål.

Hamas bruker Gaza-krigen som skalkeskjul for å torturere og drepe palestinere

At Hamas har en lang merittliste med å fabrikkere sannheten er ingen hemmelighet, og terrorgruppen bruker i tillegg Gaza-krigen som skalkeskjul for å torturere og drepe palestinere.

New York Times skrev i 2015:

Hamas Is Accused of Using Gaza War as Cover to Torture and Kill Palestinians.

– En rapport fra Amnesty International viser at den militante gruppen Hamas brukte fjorårets krig med Israel på Gazastripen til å utføre utenomrettslige drap på minst 23 palestinere som var anklaget for å ha samarbeidet med Israel, og til å torturere dusinvis av andre, inkludert politiske rivaler.

I 2009 publiserte Human Rights Watch en rapport som avslørte Hamas’ politiske vold i Gaza. Året før hadde Israel gått til motangrep på Hamas for å beskytte landet mot alle rakettangrepene.

I denne videoen fra 2009,  forteller HRWs Fred Abrahams hvordan Hamas fortsatte med ulovlige arrestasjoner, tortur og drap mot sine egne, selv etter at kampene hadde opphørt.

Metodene de brukte var brutale og vi har ingen grunn til å tro at de har forandret seg med årene.

Under Cover of War: Hamas Political Violence in Gaza.

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.