Video 1

Senator Lindsey Graham (R-SC) fremstår som en av de mest likandes og frittalende politikerne på Capitol Hill. Han forklarer Martha McCallum hvorfor Trump ikke kan la drapet på Jamal Khashoggi passere.

-Jeg var personlig med å introdusere Mohammed bin Salman i Washington. Trump gjorde forholdet til Saudi-Arabia til en hjørnesten i sin utenrikspolitikk. Det var det første landet han dro til, og se hvordan han er blitt betalt: Statsministeren i Libanon ble kidnappet og avsatt, han har arrestert halvparten av den kongelige familien. Hvis vi lar ham slippe unna med dette, vet vi ikke hva han kan finne på i fremtiden. Han kan godt finne på å gi våre våpensystemer til kineserne,

Graham er altså ikke kritisk fordi han er anti-Trump. Han vil at Kongressen skal gjøre noe fordi Saudi-Arabia er en alliert, og USA som den sterke part kan ikke finne seg i at en alliert dreper en journalist som bor i USA og skriver for en amerikansk avis. Det er en provoserende, respektløs handling.

Når Kongressen gjør noe er det ikke for å ramme presidenten. Det er fordi presidenter kokmmer og går og Kongressens oppgave er å skjøtte de lange linjene.

-Jeg har sagt til Trump at omverdenen nå sizes him up. De tar mål av ham. De ser hvordan han reagerer. Omverdenen betraktet Obama som svak. Det kan ikke Trump tillate.

Graham får sagt mange kloke ting på 9 minutter.