Nytt

Stranden i Ortona. Foto: Twitter.

En 20 år gammel somalisk mann er arrestert av italiensk politi etter at han overfalt og forsøkte å voldta en 68 år gammel dame som satt og solte seg på stranden i Ortona, som ligger omtrent midtveis langs den italienske adriaterhavskysten. Det melder en rekke italienske medier.

68-åringen – som fryktet for sitt liv under overfallet og ble påført hodeskader som måtte behandles på sykehus – klarte å komme seg løs fra overgriperen og kaste seg i sjøen. Kort tid etter ble somalieren pågrepet av politiet, som allerede var blitt varslet fordi 20-åringen var blitt observert mens han gikk naken langs stranden en stund før han overfalt kvinnen.

TGCOM24 opplyser at overgriperen, som er uten fast bopel, for en måned siden hadde fått opphold i Italia i kraft av såkalt «sekundær beskyttelse».

Foto: Tony Gentile / Reuters / Scanpix.

«Dette er takken for å ha fått beskyttelse i Italia!» kommenterer Matteo Salvini på Twitter. «KRYP!» legger den italienske innenriksministeren til, og spør: Hvor er feministene?

Friuli-Venezia Giulia-regionens venstreorienterte president Debora Serracchiani høstet storm da hun i mai 2017 gjorde noe så sjeldent for politikere som å si at seksuell vold er ekstra avskyelig hvis den begås av asylsøkere.

Salvini er ikke i tvil om at han – og Serracchiani – gir uttrykk for en utbredt oppfatning hos allmennheten.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa» fra Document Forlag her.