Nytt


En 24 år gammel mann fra Mali ble søndag kveld arrestert av italiensk politi, etter å ha overfalt et ungt par som gikk hånd i hånd og utvekslet noen kyss i nærheten av et islamsenter midt i sentrum av Roma. 24-åringen gikk også til angrep på politimennene under pågripelsen, skriver Corriere della Sera.

Det var i Via San Vito i bydelen Esquilino, ikke langt fra Termini-stasjonen og den kjente Santa Maria Maggiore-kirken, at paret gikk en aftentur, sannsynligvis uten å ofre den pågående islamiseringen av området nevneverdige tanker, da mannen fra Mali, som ikke ser ut til å ha fast bopel i Italia, gjorde en brå slutt på idyllen.

«Dere kan ikke kysse hverandre foran moskeen», sa en 24 år gammel malisk statsborger til paret. Deretter dytter han jenta og slo og sparket både henne og kjæresten.

Til alt hell var politiet rett i nærheten av «moskeen», et islamsenter som for tiden er stengt på grunn av uregelmessigheter, blant annet drift av en ulovlig barnehage i kjelleren. Mannen siktes for legemsbeskadigelse og vold mot offentlig tjenestemann, og politiet etterforsker hvorvidt han har forbindelser til radikale miljøer.

Det er altså bare å konstatere at sentrum av den evige stad viser tegn til et islamsk moralpoliti. Særlig overraskende er det dessverre ikke at det skjer like sør for Termini. Området har med tiden fått stadig større muslimsk befolkning, noe fremveksten av blant annet halal-slakterier i flere år har vitnet om.