Desirée Mariottini. Foto: Facebook.

En fjerde person som er mistenkt for gruppevoldtekten og drapet på 16 år gamle Desirée Mariottini i Roma, er blitt arrestert av italiensk spesialpoliti i et afrikansk slumkvarter i Italias sørøstlige hjørne, skriver Corriere della Sera fredag.

Det dreier seg om Yusif Salia, en mann i tredveårene fra Ghana. Han hadde klippet håret for ikke å bli gjenkjent. Han ble anholdt i en leir ved Borgo Mezzanone, hvor han hadde barrikadert seg i et skur med en pistol, hasj og metadon.

Området det er tale om, er en slags afrikansk enklave i et jordbruksdistrikt i nærheten av Foggia, hvor en nedlagt flystripe nærmest er blitt hovedgaten i en slumby av skur, brakker og telt. Der, flere hundre kilometer unna, fant altså en afrikansk narkotikalanger i Roma det naturlig å søke tilflukt.

Fra leiren bebodd av afrikanere ved Borgo Mezzanone i Italia. Foto: Twitter.

Mer enn hundre politifolk deltok i operasjonen, hvor skuret som ghaneseren oppholdt seg i, ble stormet. Det høye antallet henger også sammen med at politiet tidligere er blitt utsatt for vold på stedet.

Alle de fire pågrepne i saken er vestafrikanere med ulovlig opphold i Italia. Innenriksminister Matteo Salvini har omtalt de angjeldende personene som kryp, og forsikret at de skal uttransporteres fra landet etter endt soning.

Italienske påtalemyndigheter mener at de siktede er narkotikalangere som visste at miksen av stoffer som de gav til den 16 år gamle jenta før de voldtok henne, var potensielt dødelig.

I problembydelen nordøst for Termini-stasjonen i Roma var de pågrepne fryktet i sine omgivelser, opplyser kilder til Corriere della Sera.

Den 26 år gamle pågrepne senegaleseren Mamadou Gara ble utvist fra Italia den 30. oktober 2017, men hadde aldri forlatt landet. I likhet med tusenvis av andre som oppholder seg ulovlig i Roma, bodde han i en av de mange forlatte bygningene i byen som siden er blitt okkupert.

Det italienske deputertkammerets president Roberto Fico sier i en kommentar til saken at det behøves mer kjærlighet og deltagelse i samfunnet. Problembydelene trenger fremtidsrettede prosjekter og konstant nærvær av myndighetene, mener Fico ifølge TGCOM24.

Matteo Salvini. Foto: Tony Gentile / Reuters / Scanpix.

Matteo Salvini har en noe annen innfallsvinkel enn Fico: Kyss og kjærlighet nytter ikke her. Visse problemer som er forblitt uløst i årevis, kan løses med lovverket og bulldosere, kommenterer innenriksministeren.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂