Nytt

Et homofilt par ble angrepet av en mann i 40-årene da de spaserte gjennom Grønland i Oslo en kveld i august. – Dette er muslimsk område, skrek mannen før han sparket en av dem kraftig i ryggen.

Det var søndag 9. august at paret var på vei hjem om kvelden etter konsert og middag i Oslo sentrum. De gikk hånd i hånd langs veien like ved der de bor på Grønland.

– Plutselig kom det en mann i 40-årene bort til oss, unnskyldte seg og spurte om vi snakket norsk. Deretter spurte han «hva er det for noe?» mens han pekte på hendene våre, sier Anders (24) til Dagbladet.

Sparket hardt

Mannen av utenlandsk opprinnelse ga klart uttrykk for hva han mente om normale norske verdier.

– Han sa: «Det der liker jeg ikke. Dette er en muslimsk bydel».

Paret fortsatte å gå rolig oppover fortauet, men like etter kom mannen etter og sparket den ene av dem hardt bakfra. Anders’ kjæreste tok fram mobilen for å ringe politiet, og overfallsmannen forsvant raskt fra stedet. Oslo-politiet sier saken er anmeldt og under etterforskning.


Homo-overfallsmann: – Dette er en muslimsk bydel

Dagbladet: – Homofile bør ikke holde hender på Grønland
«- Jeg blir sint når jeg ser bildet av at de holder hender. Jeg liker det ikke, for det strider mot vår kultur.

– Synd å se

Aslam er opprinnelig fra Pakistan, men har bodd i Norge i ti år. Han mener nordmenn bør innrette seg på Grønland og la være å vise offentlig at de er homofile eller lesbiske.»