Helseminister Bent Høie overrasket ved å si til Dagsrevyen at han hadde forståelse for mennesker med Downs syndrom som opplever det som nedverdigende at deres kromsomfeil gir grunn til abort. Høie sammenlignet med sin legning som homofil.

-Også homofile opplever å være uønsket, sa Høie.

Dette provoserte Arbeiderpartiets Annette Trettebergstuen, som har stått frem som åpent lesbisk.

-Det er helt uhørt å ta homofile som gisler for en innstramming av abortloven som gjelder kvinners rett til kontroll over egen kropp, sa Trettebergstuen til NRK.

Trettebergstuen underkjente Høies argument, som om det var illegitimt.

Da tema i neste innslag var KrFs forhandlinger med regjeringen, spurte NRKs Knut Magnus Berge hva Kjell Ingolf Ropstad ville si hvis Sylvi Listhaug stilte i ledelsen for FrPs forhandlingsdelegasjon. Ropstad var ikke så dum at han gikk i fella. Han sa han ville opptre med folkeskikk og forventet det samme tilbake.

Men NRK er så innsauset i sine egne fordommer at de ikke forstår hva de selv sier.