Jehovas vitner driver forsamlingshuset «Rikets sal», som ligger i Garver Ytteborgs vei 85.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

NRK har laget en sak om Jehovas vitner som munner ut i en konklusjon som lå innebygd fra første stund: Jehovas vitner må miste støtten fra staten.

NRK har lagt ballen foran mål, og det er ingen målmann til å stanse ballen når Anette Trettebergstuen gjør seg høy og mørk.

Hører hun ikke at dette er pinlig?

– Det er fælt å høre historiene til dem som har levd undertrykt, og så turt å bryte ut av et trossamfunn på den måten. De fortjener at vi står på deres side, sier stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) til NRK.

Trettebergstuen er nestleder i Familie- og kulturkomiten på Stortinget.

– Dette mener jeg staten skal si et kraftig «nei» til, og at vi må stille strengere krav dersom de skal få statsstøtte, legger hun til.

Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner

NRK elsker å være aktor og dommer over kristne samfunn som våger å leve litt på siden av det NRK utbasunerer: Eksperiment med kjønn og samliv slik at kjernefamilier og faste identiteter oppløses.

Det er synd at Tormod Strand påtok seg denne oppgaven. Han er en av NRKs bedre.

Helt fraværende er tanker om at et samfunn består av mange ulike mennesker og grupper. Ikke alt kan være skåret over samme lest. Et samfunn kan ikke skåne alle for å bli utsatt for smerte. Hvis Jehovas vitner ikke anerkjenner homofile, men heller ikke tolererer hets mot dem, hva da med andre grupper?

Det er dette som gjør NRKs propaganda kvalmende. Alle vet at Norge har drøssevis av moskeer og foreninger med et kvinnesyn som får Jehovas vitner til å fremstå som humane. Men vi hører aldri noen si at de skal miste pengestøtte. For de er beskyttet av NRK og Arbeiderpartiet.

NRK blir mer og mer forutsigbar propagandistisk: Vi har lært oss til å kjenne igjen ansatsene, det er som et musikkstykke: Hvilket stykke er dette, mon tro? Vi hører to-tre akkorder og vet presis hva som kommer.

Hva gjør man? Man skrur av. Eller: Tv er best på radio. Lytt til Dagsrevyen på Nyheteridag og slipp å bli sugd i all negativiteten. For det er dét det er.

Masse antistoffer her:

Forhåndsbestill boken her til spesialpris!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂