Line Oma, en av de første som sto frem og fortalte om Trond Giskes seksuelle overtramp, ga 7 juni et intervju til NRK om Ap og #metoo. NRK ba rutinemessig partisekretær Kjersti Stenseng som en kommentar.

Giske-varsler trakk NRK-intervju etter reaksjon fra mektige Ap-kvinner

Stenseng (bildet) kontaktet likestillingsvarlige Anette Trettebergstuen, som i sin tur kontaktet Oma. Trettebergstuen benekter overfor VG at hun la press på Oma om å trekke intervjuet, men på det avgjørende spørsmål svarer hun unnvikende, og indirekte bekreftende:

– Er det riktig at du også kritiserte at hun hadde gjort dette intervjuet?

– Jeg sa til henne at jeg mente det var uheldig om hun skaper et inntrykk av at Ap ikke har levert på et område hvor vi har levert. Jeg skulle ønske hun hadde tatt kontakt med meg så vi kunne ha snakket om det på forhånd. Da tror jeg mye hadde vært løst.

«Uheldig om hun skaper et inntrykk av at Ap ikke har levert». Men Oma mener Ap ikke har levert.

Den gamle partikulturen lever videre: Noen snakker sammen og den brysome får beskjed om å finne sin plass.

Det endte med at Oma trakk intervjuet.

I VGs dekning av motsetningene i Ap får vi vite om hvem som er Giskes støttespillere: Partisekretær Kjersti Stenseng, stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen, Anniken Huitfeldt.

Hvordan oppleves det av Jonas Gahr Stør at den avsatte nestlederen, Giske, så og si har sine tentakler helt inn i de innerste kontorer på Youngstorget?

Når disse personene snakker er det ikke partisekretæren eller stortingsrepresentanten. De er buktalere for Trond Giske. Dette må skape helt uholdbare tilstander i partiet.

Det er ikke første gang det er intern strid i Ap. Vi husker lederstriden mellom Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland. Når mediene først får fatt i motsetningene kan de holde ballen i gang.

Finnes det noen løsning? Ikke på kort sikt. Men ett godt råd er å slutte å snakke bullshit. Når Stenseng sier til Klassekampen at partiet må gå til venstre og bli det arbeidende folkets parti, demonstrerer hun at hun ikke forstår noenting av den dype krisen partiet befinner seg i.

 må gå til venstre for å gjenvinne arbeidsfolks tillit, mener Kjersti Stenseng. – Vi er et parti for det store arbeidende folk, sier hun.

Noen tror det bare er å gjenopplive gamle slagord og gå til venstre. Det er et vulgær-Ap de tror har appell. I så fall er det til lavere instinkter. Demokratene i USA gjør det, med ødeleggende virkning for seg selv.

Hvis Ap tror «solidaritetslinja» er svaret og dermed økt innvandring og økte skatter, kommer Ap til å falle under 20 prosent. Ap kan ikke konkurrere med SV og Rødt om å være uansvarlig.

Ord er det billigste som finnes:

– Vi skal vise alle at vi er et parti som hører trygt hjemme på venstresida i norsk politikk. For meg er det en selvfølge at vi er på venstresida, men for en del velgere er det ikke lenger det. Vår jobb er å fjerne tvilen om hvor vi står.

Løfter dyre. Stensengs uttalelser kan bare bety at Ap vil hive mer penger etter problemene. Det er for lengst klart at det er noen problemer som ikke løses med mer penger, men en ny tilnærming.

Stenseng varsler at Arbeiderpartiet vil legge fram en stor oppvekstreform fram mot neste valg. Den sikter mot å bedre økonomien til barnefamilien, utjevne forskjeller og inneholder nye ordninger som skal gjøre barn bedre rustet til å stå skoleløpet ut.

– Skolen har ikke klart å utjevne de sosiale forskjellene knyttet til hvilke foreldre man har blitt født med. Det er uakseptabelt for Norge og for Arbeiderpartiet, sier hun.

Skal vi tippe at Ap kommer til å gå inn for økt barnetrygd, sammen med SV?

 

 

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre. 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!