Etter oppslaget i NRK der Line Oma står frem med sin gufne opplevelse med Giske, må Giskes dager nå være talte. DN avslører nå en del av spillet bak kulissene i tiden rundt avisens første avsløring av varslene. Under overskriften «Brukte Anniken Huitfeldt for å stoppe sak om seg selv» skriver avisen bl.a. (bak betalingsmur):

På oppdrag fra Giske tok så både partisekretæren [Stenseng] og lederen av kvinnenettverket [Huitfeldt] kontakt med DN. Før Kjersti Stenseng og Anniken Huitfeldt kom så langt, sendte Giske en tekstmelding til DN der han hadde kopiert inn det han fortalte var en sms Huitfeldt hadde sendt DN. Men avisen mottok aldri en tekstmelding fra Huitfeldt. Det Giske mente hun skulle tilbakevise, var DNs opplysninger om at Huitfeldt var blitt kontaktet og bedt om å konfrontere Giske etter upassende oppførsel på hans statssekretærs bursdag.

I teksten som Giske opplyste var fra Huitfeldt, gikk det frem at hun av prinsipielle årsaker ikke ville kommentere slarv fra fester. Det står også at hun aldri mottok noen henvendelse om upassende oppførsel på festen DN omtaler i saken.

Men Huitfeldt bekrefter nå overfor DN at hun aldri sendte denne tekstmeldingen til DN.

– Giske ringte meg og sa at dere ville trykke en sak der jeg var omtalt. Jeg står ikke inne for meninger eller uttalelser han eventuelt har fremført på vegne av meg. Det reagerte jeg på, skriver Huitfeldt i en epost til DN.

Anniken Huitfeldt sendte aldri noen sms til DN. På spørsmål til henne om hun mener Giske fabrikkerte meldingen fra henne, bekrefter hun at hun hadde dialog med Giske om hva hun skulle svare DN.

– Trond Giske trodde jeg skulle sende meldingen som han sendte til Djuve (DNs sjefredaktør, red.anm.). Men den var ikke ferdig og heller ikke helt presist formulert, og derfor sendte jeg den ikke.

Huitfeldt vrir seg naturligvis som en ål, og situasjonen er ikke stort bedre for Stenseng heller. Spørsmålet er ikke lenger om men når Giske går av, og ikke minst hvem han trekker med seg i fallet. Dette ser uansett ikke vakkert ut.

 

Kjøp Kent Andersens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂