Kjell-Ingolf Ropstad ser ikke ut som en mørkemann. Men venstresiden trenger at han er det, og derfor finner de «bevis».

Man gjør det på to måter: Den ene er at en fjær blir til fem høns. En liten detalj i abortloven, som lukker adgang til tvillingabort, fremstilles som «tap av rettigheter». Det venstresiden – herunder store deler av regjeringen Ropstad tilhører – glemmer er å nevne rettighetene til et friskt barn som blir fratatt livet.

Kun på den måten kan man fremstille Ropstad som problemet. I denne saken har Erna Solberg sett riktig: Ingen andre land tillater å fjerne et friskt foster kun fordi man ønsker ett barn og ikke to.

Venstresiden foretar en jiu-jitsu på offentligheten: Det som skulle vært en verdidebatt forvandles til et spørsmål om Ropstads kvinnesyn og karakter.

Hypermoralisme og karakterdrap hører sammen og er blitt venstresidens varmerke. Intet er mer takknemlig å kjøre frem enn homofile, lesbiske, transer og retten til å skifte kjønn.

De tolerante praktiserer ingen toleranse overfor de som har et annet syn. Konservative kristne blir per definisjon mørkemenn.

Ropstad anstrenger seg for å fremstå som samarbeidets mann. Han gjør en distinksjon mellom rollen som statsråd i en regjering med en plattform han er bundet av, og rollen som KrF’er.

Men Trine Skei Grande gjør ingen slik distinksjon. Hun er moralsk overlegen. Og regjeringen var knapt på plass før hun sa at enigheten kun var midlertidig. Rettighetene var satt på pause. Marsjen fremover vil bli gjenopptatt.

Skei Grande demonstrerte en arroganse overfor både Erna og Ropstad. Hun viste at hun med sin overlegne moral står over andre, selv når det foreligger en avtale.

Erna burde ta dette inn over seg. For disse motsetningene befinner seg i hennes egen regjering. Folk som Skei Grande har en høyere lojalitet. Det er kun den de bøyer seg for.

Mediene har identifisert en person de kan projisere alt sitt hat mot. Ropstad vil ikke få fred før han kapitulerer, slik Knut Arild Hareide gjorde. Hareide fant ut at han kunne surfe på flørten med mediene.

Nå har Klassekampen gravd i frikirken Ropstad tilhører. Selv om liberaliteten har spist seg inn i selv frikirkene, er det fortsatt noen rester igjen av konservatisme.

Da er det bare å gyve løs:

Trossamfunnet til statsråd Kjell Ingolf Ropstad er medlem av et forum som arbeider med å «hjelpe mennesker med uønsket seksuell orientering» til å endre seg.

Ropstads trossamfunn Oslo Misjonskirke Betlehem er en av 90 kirkesamfunn som tilhører Misjonskirken Norge, som i sin tur er tilknyttet nettverket Tilhelhet, skriver Klassekampen.

Nettverket kaller seg et tverrkirkelig kontaktforum, som har som formål å hjelpe homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle å endre seg.

«Vi i Tilhelhet ønsker å bistå deg som har en – for deg – uønsket seksuell orientering eller uønskede følelser (lesbiske/homofile/bifile følelser/transseksualitet), og som selv ønsker hjelp i prosessen med å finne en ny vei i dette», heter det i forumets presentasjon av seg selv på sitt eget nettsted.

På nettstedet heter det at formålet med forumet blant annet er å formidle tro på at man kan endre seksuell legning og at man kan leve et liv i seksuell avholdenhet.

Til Klassekampen skriver Ropstad i en epost at han ikke kjenner til saken i detalj, men at han ikke nødvendigvis er enig i alt kirken han går i, står for. Han understreker at han ønsker et romslig samfunn for alle, og påpeker også at tros- og livssynsfrihet er viktig for ham. (NTB)

Ropstad lærer fort:

Lørdag skriver Ropstad på Facebook at han tar avstand fra arbeid med seksuell reorientering. «Jeg er barne- og familieminister for alle barn, uansett legning, og for alle familieformer. Folk må selv bestemme hvilke liv de ønsker å leve og med hvem» skriver han.

Statsministeren ser bare ut til å ha plass til en tanke:

Statsminister Erna Solberg er raskt ute med å applaudere Ropstads kommentar.

– Dette er et tydelig signal fra barne- og familieministeren. Regjeringsplattformen er tydelig på homofiles rettigheter og vi skal aktivt motarbeide diskriminering, skriver hun i en epost til NTB.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.