Sakset/Fra hofta

Lokalavisen Ystad Allehanda publiserte et innlegg hvor de skrev om en hendelse lørdag kveld. To av nattevandrerne i Tomelilla ble angrepet av fire ungdommer på mopeder. Helt uprovosert mishandlet de den ene natteravnen ved å slå ham med hjelmene sine.

Nattevandrerne hadde tidligere søkt flere til å delta i vandringene. Nå tror de det kan bli vanskelig å verve flere ildsjeler.

Klokken var rundt 22.30 da de to nattevandrerne ble angrepet:

Bakom inlägget finns en händelse i lördags kväll, på Västergatan i Tomelilla i närheten av Kastanjeskolan. Två nattvandrare gick där vid 22.30-tiden, då fyra personer på moped körde förbi och först slog nattvandrarna i ryggen från mopederna. De ska också ha försökt sparka dem, men utan att träffa.

Den lokale politimannen Mikael Svensson ser alvorlig på det inntrufne og sier at det minner om hva vekterne ble utsatt for i sommer:

– Det här beteendet påminner om det som kommunens väktare utsattes för i somras, man kör nära och provocerar.

Så langt er dette en lokalnyhet. Men så snappes det opp av Aftonbladet. Aftonbladet TV mangler filmopptak av hendelsen, så de lager en illustrerende video som viser en kvinne og en mann som skal være nattevandrere. De går og sparker litt løv langs veien:

Så kommer den voldelige «mopedgjengen»:

Men, bare et øyeblikk, er det ikke rød neglelakk vi ser her? 

Jo, så sannelig: Den voldelige mopedgjengen som angriper natteravner består av hvite kvinner med rød neglelakk.

Ihvertfall ifølge Aftonbladet.

Nå skal vi ikke avfeie denne muligheten bare sånn uten videre. Alt er selvfølgelig mulig. Ikke minst i Sverige om dagen. Men la oss nå si at det bringer tankene hen til Monty Pythons «granny gang»:

 

Ystad Allehanda   Aftonbladet (se video)

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Les også