En 45 år gammel kvinne ble i 20-tiden fredag overfalt og voldtatt i et skogholt i Vålberga ved Barkarby stasjon utenfor Stockholm.

Kvinnen kjente ikke de tre voldtektsmennene fra tidligere. Hun oppga dem til å være i 15-20 års alderen. Etter voldtekten forsvant overgriperne på en rød moped. Kvinnen ble sendt til sykehuset med ambulanse.

Avisene var sparsomme med signalementet. De er alltid «mørkkledde».

Aftonbladet: Det ska vara flera gärningsmän inblandade. – De vittnesuppgifter vi har är ganska skrala men det ska röra sig om tre gärningsmän som är i 15–20-årsåldern, säger Oskar Tallryd.

Sydsvenskan: Enligt polisen rör det sig om mörkt klädda, yngre män som misstänks ha flytt platsen på moped.

Det tok tid før signalementet kom på plass. Men i svenske sosiale medier og debattfora var man aldri i tvil. Med over 6000 voldtekter i året har svenskene lært seg å lese mellom linjene. De vet at hvis offeret kunne bedømme alderen på voldtektsmennene, så greide hun også å legge merke til hvorvidt det var etniske svensker:

I och med att det är flera gärningsmän, i åldrarna 15-20 år, och offret är en 45-årig svensk kvinna så är det 110% belagt att det är MENA/negrer som utfört det.

Något annat finns liksom inte. Det är troligare att jorden skulle sluta snurra, precis nu.

Signalementet på de tre voldtektsforbryterne kom da til slutt:

– Det signalementet vi har fått är att de misstänkta ska vara mörkt klädda, 15 till 20 år, östafrikanskt utseende, flytt på moped, det är det signalementet vi har.

«Østafrikansk» er kodeord for somaliere, sier svenskene. 2-3 stk på én moped er visstnok et nokså vanlig syn.

Expressen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂