Torsdag kveld ble en 15 år gammel gutt utsatt for et grovt ran i Sätra i Gävle. En gjeng på rundt 15 gutter rev ham av mopeden og mishandlet ham så brutalt at hjelmen ble ødelagt. For å gjøre vondt verre ødela de guttens insulinsprøyte.

Gutten lider av alvorlig diabetes, og forklarte dette for gjerningspersonene. Allikevel ødela de den livsviktige medisinen gutten hadde med seg.

Gutten ble også frastjålet sin moped, mobiltelefon og nøkler, før han ble tvunget til å gi fra seg sin insulinsprøyte. Nå må familien bare håpe han ikke får et alvorlig anfall før nytt medisinsk utstyr er på plass.

Ifølge Gävle News skal det dreie seg om ungdommer på 17-18 år som snakket gebrokkent svensk.

Då Patrik har en språkstörning som gör att han har svårt att läsa så har vi åkt med honom fram och tillbaka till bland annat Karlskrona i Blekinge för hans körkortsutbildning. Detta har man gjort fem gånger och sist blev Patrik godkänd vilket både vi och vår son blev så glada för.

Fick pengar från försäkring i samband med diabetes

När han fick ut dessa pengar för sin försäkring efter att han fick diagnos för diabetes blev han så glad och ville köpa en helt ny moped vilken han gjorde. Patriks mamma säger också att han fick sån ångest för att han köpte en så dyr moped men vi övertalade honom här hemma och sa att det är han värd efter det han gått igenom.

Gävle News har varit i kontakt med polisen som inte vill gå ut med signalement på dessa gärningsmän men dem ska varit 10-15 stycken i åldern 17-18 år cirka berättar hans mamma. Dem var maskerade med masker och helt svartklädda och enligt mamman ska dem ha talat svenska med brytning.

I et innlegg på Facebook skriver en venn av familien:

Idag blev en av mina bästa vänners son misshandlad och rånad på sin sprillans nya moppe, mobiltelefon, nycklar av ca 15 st killar uppe vid Treffen i Sätra här i Gävle.

Det är jävligt nog att dom är 15 snorungar som misshandlar världens snällaste kille som i princip ALDRIG slagits med eller bråkat med någon, det är jävligt nog att dom snor moppe och nycklar MEN det är så jävla sjukt att dom, trots att han sa att han hade diabetes, tar hans insulinpump och kastar i backen för att förstöra den!

Utan den kan han faktiskt DÖ eftersom han har en väldigt allvarlig diabetes.

Dom misshandlar honom tom så att moppehjälmen som han har på sig går sönder. Tack gode gud att han hade den på sig så att han inte blev ihjälslagen där direkt. Nu får vi hoppas att inget allvarligt händer med hans diabetes tills han får en ny pump (vilket kan ta tid då pumparna importeras från utlandet).

Samnytt

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂